Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Martin Adam Pavlík
8. srpna 2022 14:06
Čas čtení 1:02

Dua Lipa se stala čestnou velvyslankyní Kosova. „Budeme se držet touhy po osvobození,“ řekla zpěvačka

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Dua Lipa se stala čestnou velvyslankyní Kosova. „Budeme se držet touhy po osvobození,“ řekla zpěvačka
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Vztahy mezi Srbskem a Kosovem se vyostřují, zpěvačka apeluje na rozvolnění při udělování víz občanům Kosova.

Jak jsme psali v tomto článku, i když Dua Lipa žije dlouhá léta v Londýně, narodila se na Balkáně. Časopis Rolling Stone informoval, že šestadvacetiletá zpěvačka se stala čestnou velvyslankyní Kosova. 


„Kromě toho, že jste světovou hudebnicí, jste také vzorem pro mnohé dívky a ženy na celém světě jako upřímná a svědomitá aktivistka. Ale především to, co jste udělala pro lid Kosova při zvyšování povědomí o Republice Kosovo, je bezkonkurenční a opravdu neocenitelné,“ řekla prezidentka země Vjosa Osmani.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa DUA LIPA (@dualipa)

„Je mi ctí a privilegiem, že můžu reprezentovat svou zemi po celém světě,“ reagovala zpěvačka před festivalem Sunny Hill v Kosovu, který od roku 2018 pořádá spolu se svým otcem, jenž je také hudebníkem.


Jak dále informuje hudební magazín, její první agendou ve funkci bude lobbování za liberalizaci vízového režimu pro občany Kosova. „Žádáme naše evropské přátele o pomoc s rozvolněním při udělování víz pro občany Kosova. Zatímco EU stanovuje hranice kolem naší svobody, my se budeme držet touhy po osvobození,“ řekla zpěvačka.

Lovestreamkoncerttehelné poleDua Lipa
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák


Jak jsme tě informovali, napětí mezi Kosovem a Srbskem se vyostřuje. V Mitrovici na severu Kosova byly slyšet hlasité poplašné sirény, které vystrašily občany. Podle informací místních médií bylo v celé oblasti vidět také velké množství zásahových vozidel. Srbové prý na hraničních přechodech postavili barikády na příkaz srbského prezidenta Aleksandara Vučiče.


Držitelka tří cen Grammy se v červnu představila i u našich slovenských sousedů na festivalu Lovestream, kde svou show roztančila celý fotbalový stadion v Bratislavě. S publikem se Dua Lipa rozloučila slovy: „Miluji vás. Brzy se opět uvidíme.“

Domů
Sdílet
Diskuse