Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Daniel Mikolášik TASR
27. srpna 2022 10:35
Čas čtení 0:37

Agenti FBI našli ve vile Donalda Trumpa 25 přísně tajných vládních dokumentů

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Agenti FBI našli ve vile Donalda Trumpa 25 přísně tajných vládních dokumentů
Zdroj: TASR/Michal Svítok

FBI podezřívá Trumpa, že tajné materiály držel doma nezákonně.

Agenti FBI našli v rámci vyšetřování exprezidenta USA Donalda Trumpa v jeho rezidenci Mar-a-Lago tajné vládní dokumenty. Celkem 14 z 15 krabic s dokumenty obsahovalo materiály označené několika stupni utajení, informuje TASR.

V krabicích našli 184 dokumentů, přičemž podle průběžného třídění bylo 67 z nich označeno jako důvěrné, 92 označeno jako tajné a 25 dokumentů označeno jako přísně tajné, informují Financial Times na základě dokumentu FBI.

Mar-A-Lago donald trump vila
Zdroj: TASR/AP

Na celkem 32 stranách obsahuje tento částečně začerněný dokument několik podrobností o probíhajícím vyšetřování bývalého prezidenta. FBI podezřívá Trumpa, že měl tajné materiály doma nezákonně.

„Jde o totální lež FBI a ministerstva spravedlnosti. Soudce, který důvodovou zprávu zveřejnil, mě nenávidí,“ napsal Trump na své sociální síti Truth v reakci na zveřejnění dokumentu.

Podle jeho vyjádření nemají údajně zpolitizované orgány činné v trestním řízení podle zákona o prezidentských záznamech právo vstoupit do jeho rezidence a „ukrást, co vidí“, včetně pasů a důvěrných osobních právních dokumentů, které podle zákona není občan povinen vydat.

Domů
Sdílet
Diskuse