Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
13. září 2022 10:52
Čas čtení 0:53

Zemřel veterán UFC Elias Theodorou, bylo mu 34 let. Podlehl boji s rakovinou

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Zemřel veterán UFC Elias Theodorou, bylo mu 34 let. Podlehl boji s rakovinou
Zdroj: Getty Images/Mark Kolbe

Ve věku 34 let zemřel bojovník Elias Theodorou. Nadaný zápasník měl za sebou úspěšnou kariéru a probojoval se i mezi světovou elitu. Na boj s rakovinou ale bohužel nestačil.

Světem bojových sportů obletěla tragická zpráva. V pouhých čtyřiatřiceti letech zemřel kanadský zápasník Elias „The Spartan“ Theodorou. Podlehl boji s rakovinou. O jeho skonu informovala na sociálních sítích organizace UFC, největší MMA liga světa, v níž bojovník několik let úspěšně zápasil.

Elias Theodorou na poli nejprestižnějšího kolbiště planety působil mezi lety 2014 až 2019. Za tu dobu posbíral jedenáct zápasů, z toho osm výher a tři porážky. Mimo UFC byl neporažený.

2. září 2022 6:00 Čas čtení 5:13 Šampion OKTAGON MMA Patrik Kincl: Lohorého mám v plánu ukončit, odvetu s Vémolou jsem úplně vytěsnil (Rozhovor) Šampion OKTAGON MMA Patrik Kincl: Lohorého mám v plánu ukončit, odvetu s Vémolou jsem úplně vytěsnil (Rozhovor)

Po své štaci v UFC vystřídal několik dalších organizací. Do posledního zápasu nastoupil 18. prosince 2021, kdy vyhrál jednohlasně na body. Během deseti let profesionální kariéry si vybudoval působivé skóre devatenácti vítězství a pouze tří proher.

Portál MMA Fighting informuje, že Theodorou byl dlouholetým zastáncem užívání konopí pro zdravotní účely. V roce 2020 se pak stal vůbec prvním bojovníkem, který získal výjimku k tomu léčebné konopí využívat.

29. ledna 2022 14:30 Čas čtení 9:13 Cage girl Evina: Občas mi z klece během zápasu stříkla krev bojovníků přímo na tvář (Rozhovor) Cage girl Evina: Občas mi z klece během zápasu stříkla krev bojovníků přímo na tvář (Rozhovor)

Pozornost na sebe upoutal i v roce 2018, kdy se na turnaji Invicta FC 28 představil jako „ring boy“. Tato pozice bývá zpravidla vyhrazena ženám, takzvaným „ring girls“ (případně „cage girls“), které v krátkých přestávkách s cedulí v ruce oznamují číslo nadcházejícího kola.


O jeho boji se zákeřnou formou nádorového onemocnění se veřejně nevědělo, Theodorou se se svými zdravotními problémy svěřil jen pár nejbližším lidem. Stanice CBC uvedla, že podlehl rakovině jater, která dospěla do čtvrtého stadia.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

Domů
Sdílet
Diskuse