Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
19. září 2022 20:23
Čas čtení 0:33

Jan Žižka je nejdražší a nejnavštěvovanější film českých kin

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Jan Žižka je nejdražší a nejnavštěvovanější film českých kin
Zdroj: Magic Box

Český film má hvězdné světové obsazení v hlavní roli s Benem Fosterem či sirem Michaelem Cainem.

Druhý víkend po premiéře filmu Jan Žižka režiséra a producenta Petra Jákla přišlo na historický film více než 52 tisíc diváků, nejdražší film v historii české kinematografie s rozpočtem zhruba půl miliardy korun ovládl česká kina. Český film má hvězdné světové obsazení v hlavní roli s Benem Fosterem či sirem Michaelem Cainem. Informuje o tom Unie filmových distributorů.

Na recenzním portálu ČSFD si film však tak slavně nestojí, diváci mu zatím udělili hodnocení 68 %. „Moc nevím, co bych na novince Petra Jáka chválil. Zároveň nemůžu tvrdit, že bych u českého velkofilmu nějak krvácel. Celkově to prostě ‚jen‘ není příliš dobré,“ napsal například jeden z recenzentů.

„Petr Jákl natočil příběh jednoho z nejdůležitějších Čechů, přidal naprosto boží drsnou středověkou atmosféru a celé to nechal zaobalit do nádherného hudebního podkresu, kterému vládne klasická ‚Ktož jsú boží bojovníci‘ na několik variací,“ uvedl neshodně další. 

Domů
Sdílet
Diskuse