Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Viktor Kniš
13. října 2022 7:05
Čas čtení 0:59

Střelba v Bratislavě: Pachatele stále nechytili, ve městě platí bezpečnostní opatření

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Případ už převzala Národní kriminální agentura.

Slovenská policie nadále pátrá po pachateli, který ve středu večer na Zámecké ulici v Bratislavě zastřelil dva lidi před klubem Tepláreň. Informace na sociálních sítích sdílel primátor hlavního města Matúš Vallo. Případ už podle něj řeší Národní kriminální agentura.

Vallo zároveň informuje, že se v Bratislavě zavedlo několik bezpečnostních opatření, která stále trvají. Během večerních a nočních hodin desítky ozbrojených policistů prohledávaly širší centrum města i břeh a hladinu Dunaje. Do pohotovosti byl uveden i policejní vrtulník, který nad Bratislavou přelétal několik hodin. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Matúš Vallo (@matus.vallo)


„Policie intenzivně pracuje na objasnění případu střelby v Bratislavě. Děkujeme za všechny informace, které nám dáváte vědět na čísle 158. Žádáme veřejnost o minimalizování šíření nepotvrzených informací na sociálních sítích. Jakmile to situace dovolí, budeme Vás informovat,“
psali v noci slovenští policisté na Facebooku

Streľba Bratislava
Zdroj: Polícia SR

Primátor hlavního města Matúš Vallo ve svém stanovisku odsoudil i jeden z možných motivů, kterým je nenávist vůči sexuální menšině. Policie zatím pracuje s několika alternativami, proč ozbrojený muž útočil. „Myslím i na LGBTI+ komunitu, kterou tento čin otřásl. I když povaha útoku není potvrzena, neštěstí se událo v podniku, ve kterém se cítila přijata a v bezpečí,“ napsal bratislavský primátor.

2. května 2024 15:42 Čas čtení 0:57 Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie

K incidentu na Zámecké ulici v Bratislavě, při kterém zemřeli dva lidé a jedna osoba skončila se zraněními, se na Twitteru nepřímo přihlásil mladý Slovák. Tento účet několik hodin před střelbou zveřejnil více než 60stránkový manifest, v němž popisuje možný motiv. Sociální síť Twitter už profil vymazala.

Domů
Sdílet
Diskuse