Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
7. listopadu 2022 14:48
Čas čtení 0:58

Los Ligy mistrů: Liverpool v opakovaném finále vyzve Real, PSG se postaví Bayernu, Bruggy mají lehčího soupeře

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Los Ligy mistrů: Liverpool v opakovaném finále vyzve Real, PSG se postaví Bayernu, Bruggy mají lehčího soupeře
Zdroj: TASR/AP

Repríza loňského finále i souboj titánů nás po rozlosování čekají v osmifinále hlavní evropské soutěže.

Nyní již půjde do tuhého. Ve švýcarském Nyonu se v pondělí vylosovaly dvojice osmifinále fotbalové Ligy mistrů, která nabídne velmi zajímavé šlágry. Asi nejsledovanějším zápasem bude repríza loňského finále soutěže mezi Liverpoolem a Realem Madrid, jako prestižní se taktéž jeví klání mezi pařížským PSG a Bayernem Mnichov. První z nich se odehrají již v polovině února.

1. listopadu 2022 22:52 Čas čtení 3:40 Aktivní Plzeň Barcelonu sympaticky trápila, derniéru v Lize mistrů nicméně prohrála 2:4 Aktivní Plzeň Barcelonu sympaticky trápila, derniéru v Lize mistrů nicméně prohrála 2:4

Mysl fotbalového fanouška se již koncentruje na nadcházející mistrovství světa v Kataru, ještě předtím se však vylosovaly dvojice osmifinále nejprestižnější klubové soutěže světa. Hned v prvním vyřazovacím kole bude možné sledovat prakticky nejlepší celky minulého ročníku, Liverpool s Realem Madrid, z nichž jeden musí vypadnout.

Finále minulého ročníku opanoval Bílý balet z Madridu, který dokázal v Paříži zvítězit 1:0 po gólu Vinícia Júniora a získat tak pátý z deseti posledních titulů Ligy mistrů. Jestli se tak stane i nyní, rozhodnou zápasy příští rok.

Z těch největších šlágrů prvního vyřazovacího kola určitě stojí za zmínku souboj Paris St. Germain s německým šampionem Bayernem Mnichov, který Pařížanům vystavil stopku v jejich prvním finále v Lisabonu. 

Za zmínku určitě stojí všechny zápasy, které se budou odehrávat. Překvapení sezóny, belgické Bruggy, budou muset například porazit Benficu Lisabon, což je, vzhledem k možnosti soupeřů, velmi hratelná alternativa. Zápasy se odehrají 14., 15., 21. a 22. února, odvety budou následovat 7., 8., 14. a 15. března.

Los osmifinále Ligy mistrů:

Lipsko – Manchester City

Club Bruggy – Benfica Lisabon

Liverpool – Real Madrid

AC Milán – Tottenham

Frankfurt – Neapol

Dortmund – Chelsea

Inter Milán – Porto

Paris St. Germain – Bayern Mnichov

Domů
Sdílet
Diskuse