Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
25. ledna 2023 14:58
Čas čtení 1:04

Microsoft řeší výpadek, tisíce lidí trápí nedostupnost aplikací. Nefunguje Teams ani Outlook

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Microsoft řeší výpadek, tisíce lidí trápí nedostupnost aplikací. Nefunguje Teams ani Outlook
Zdroj: Pixabay/AmrThele/volně k užití

Společnost Microsoft se zabývá nedostupností některých svých aplikací. Firma zaznamenala první hlášení ve středečních ranních hodinách. Situace postihla tisíce zákazníků po celém světě, kterým to může komplikovat pracovní provoz.

Stránka Downdetector umožňuje jednotlivým uživatelům oznamovat problémy s webovými stránkami nebo technologickými službami. Ve středu ráno se ale začaly objevovat tisíce hlášení o nedostupnosti Microsoft aplikací, jako jsou Teams a Outlook.

Problémy zaregistrovali například lidé ze Spojeného království, Spojených států amerických i Brazílie. Microsoft 365 aplikace nejsou jediné, které mají výpadek. Technické potíže postihly také Xbox Live a službu Azure. Největší problémy byly okolo osmé hodiny ranní místního času, informuje The Guardian.

Firma se k situaci vyjádřila prostřednictvím svého twitterového profilu. „Pokračujeme v monitorování, někteří zákazníci hlásí zmírnění. Připojujeme službu k další infrastruktuře, abychom proces obnovování urychlili,“ uvádí. Za chybu může nové nastavení sítě. 

 

Výpadek postihl tisíce lidí po celém světě

Nedostupnost služby Outlook, která umožňuje e-mailovou komunikaci, nahlásilo ve Spojeném království až pět tisíc zákazníků, vyplývá z údajů zveřejněných na BBC. Tisíce dalších hlášení přichází také z Japonska a Indie. Aplikaci Teams běžně využívá 280 milionů osob po celém světě, zejména ve školách a firmách. Tento problém tak mohl ovlivnit jejich běžný chod.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Microsoft na svých stránkách informuje, že někteří z uživatelů, kteří na situaci upozornili, již mají programy opět funkční. Zároveň doplňuje seznam aplikací, se kterými mohou mít zákazníci potíže. Mezi již zmíněné patří také SharePoint Online či Power BI.

Technické narušení se stalo den poté, co firma oznámila, že její tržby po třech měsících vzrostly pouze o dvě procenta. Celkový zisk tak společnosti klesl o dvanáct procent na 16,4 miliardy dolarů, uvádí BBC.

Domů
Sdílet
Diskuse