Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
TASR
29. ledna 2023 18:13
Čas čtení 0:50

Muže v centru Londýna usmrtil výsuvný pisoár. Snažilo se ho zachránit 25 hasičů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Totožnost muže není známa, ale podle médií jde o technika, který měl na starost údržbu těchto hygienických zařízení.

Londýnská policie v pátek informovala o smrti muže, kterého ve čtvrti West End rozdrtil „výsuvný pisoár“. Zprávu o tom přinesla agentura AP, která objasnila, že takové pisoáry jsou rozmístěny v různých čtvrtích Londýna. O tragédii informují agentura TASR a britská stanice BBC.

19. ledna 2023 17:55 Čas čtení 1:19 Británie pošle Ukrajině 600 střel Brimstone, pomoc slibují i další státy včetně USA Británie pošle Ukrajině 600 střel Brimstone, pomoc slibují i další státy včetně USA

Při vysvobozování muže, který zůstal uvězněn pod hydraulickým pisoárem na rušné křižovatce Cambridge Circus, zasahovalo 25 hasičů vybavených i navijákem.

Metropolitní policie objasnila, že muž se ocitl pod úrovní ulice, přičemž uvízl pod výsuvným pisoárem. Navzdory úsilí záchranných složek byl muž prohlášen za mrtvého přímo na místě neštěstí.

Jeho totožnost není známa, ale podle médií jde o technika, který měl na starost údržbu těchto hygienických zařízení.

Londýn pisoár
Zdroj: TASR/AP/Jonathan Brady/PA

Takové pisoáry jsou přes den prakticky neviditelné, protože jsou zasunuty do země – jejich přítomnost naznačuje jen kruhový kryt na silnici či na chodníku. Do „pracovní polohy“ se vysouvají večer pomocí dálkového ovladače. Stejným způsobem se ráno zasunou do země.

Pisoáry mají velmi odolnou konstrukci. Prakticky celé jsou zhotoveny z nerezové oceli. Po obvodu pisoáru jsou tři místa na „stání“, takže uživatelé na sebe nevidí. Odtok pisoárů je připojen ke kanalizaci.

Pisoáry mohou, ale nemusí být připojeny na vodovodní síť. Elektrická přípojka zajišťuje osvětlení zařízení a jeho vyhřívání během zimy. Pisoáry vyžadují jen minimální údržbu a jsou v podstatě odolné vůči útokům vandalů.

Domů
Sdílet
Diskuse