Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
6. února 2023 12:25
Čas čtení 1:04

Čeští záchranáři míří do Turecka, zasáhlo ho další silné zemětřesení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Čeští záchranáři míří do Turecka, zasáhlo ho další silné zemětřesení
Zdroj: TASR/AP

Necelých 8 hodin poté, co Turecko a Sýrii zasáhlo ničivé zemětřesení, země hlásí další silné otřesy.

Turecko a Sýrii zasáhlo v noci z neděle na pondělí silné zemětřesení o síle 7,8 stupně Richterovy škály, které připravilo o život nejméně 1 500 osob. Dalších 6 000 osob bylo zraněných, avšak podle úřadů toto číslo není konečné. Jen necelých 8 hodin poté zemi zasáhl další silný otřes. Na místo zamíří čeští záchranáři, budou pomáhat při vyhledávání v sutinách, informují ČTK, BBC a EMSC CSEM.

6. února 2023 11:06 Čas čtení 0:38 Turecko a Sýrii zasáhlo ničivé zemětřesení. Zemřelo nejméně 640 lidí Turecko a Sýrii zasáhlo ničivé zemětřesení. Zemřelo nejméně 640 lidí

O zemětřesení, které v noci z neděle na pondělí zasáhlo Turecko a Sýrii, jsme tě informovali v samostatném článku. Jen před pár minutami pak Turecko zasáhly další silné otřesy o síle 7,5 stupně Richterovy škály, ukazuje web EMSC CSEM.

Do Turecka v následujících hodinách zamíří také tým českých hasičů složený ze 68 členů*členek. „Máme připravený USAR tým pro zemětřesením zasažené Turecko. Reagujeme tímto na poptávku, kterou jsme ráno obdrželi z Turecka, a ihned jsme začali předpřipravovat celý 68členný tým na cestu. V tuto chvíli čekáme na akceptaci naší nabídky těžkého USAR týmu ze strany Turecka,“ sdělili hasiči.

Tato nabídka byla jen před pár minutami akceptována. „Pokračujeme v přípravách. Předpokládáme, že nakládka letadla začne na letišti v Mošnově ve 14:00,“ doplnila mluvčí USAR týmu Kamila Langerová. 

4. února 2023 14:00 Čas čtení 0:46 Němka renovovala ložnici. V tajné skrýši objevila brokovnici, samopal i protitankovou zbraň Němka renovovala ložnici. V tajné skrýši objevila brokovnici, samopal i protitankovou zbraň

V Turecku a Sýrii bude pomáhat také organizace Člověk v tísni. Ta na Twitteru vyhlásila také SOS sbírku na pomoc lidem postiženým zemětřesením. Do sbírky se můžeš zapojit i ty. „🆘 51945194/0300 🆘 zemětřesení Sýrie a Turecko. Právě jsme uvolnili 1 mil. Kč z našeho Klubu přátel a vyhlašujeme SOS sbírku na pomoc lidem zasaženým ničivým zemětřesením v Turecku a v severní Sýrii,“tweetla organizace. 

Zpět
Sdílet
Diskuse