Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tereza Šnajdrová
6. února 2023 14:07
Čas čtení 0:51

Devítiletý chlapec se stal jedním z nejmladších absolventů střední školy v historii. Co chce studovat na vysoké?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Devítiletý chlapec se stal jedním z nejmladších absolventů střední školy v historii. Co chce studovat na vysoké?
Zdroj: REFRESHER/Eliška Kubů

Devítiletý David Balogun miluje vědu a počítačové programování.

Devítiletý David Balogun miluje vědu a počítačové programování. Ze své vášně vytěžil maximum a stal se jedním z nejmladších absolventů střední školy v historii. Poté, co obdržel diplom z kybernetické charterové školy Reach, již začal sbírat kredity pro získání vysokoškolského titulu, informují The Guardian a Insider.

6. února 2023 12:25 Čas čtení 1:04 Čeští záchranáři míří do Turecka, zasáhlo ho další silné zemětřesení Čeští záchranáři míří do Turecka, zasáhlo ho další silné zemětřesení

David Balogun obdržel diplom z kybernetické charterové školy Reach, která sídlí v hlavním městě Pensylvánie Harrisburgu. Protože bydlí na předměstí Filadelfie Bensalem, střední školu absolvoval dálkově, ze svého rodinného domu. Teprve devítiletý chlapec se tak stal jedním z nejmladších lidí, kteří kdy absolvovali střední školu. 

„Chci být astrofyzikem a chci studovat černé díry a supernovy,“ svěřil se chlapec médiím s tím, že nyní již sbírá kredity pro získání vysokoškolského titulu.

David Balogun s rodinou.
David Balogun s rodinou. Zdroj: WGAL (channel 8) Lancaster, Pennsylvania

Výchova dítěte s mimořádným intelektem však podle jeho rodičů není jednoduchá. „Musela jsem začít dělat věci jinak. Hrát polštářové bitvy, když se to nemá, házet míčky v domě. Je to devítiletý kluk s mozkem, který má schopnost pochopit a porozumět spoustě pojmů, které přesahují jeho věk a někdy i mé chápání,“ uvedla jeho matka Ronya. 

Guinnessův světový rekord pro nejmladšího absolventa střední školy však i nadále náleží Michaelu Kearneymu, který střední školu dokončil už v 6 letech. Ve 14 a 18 letech pak získal magisterské tituly a v herních pořadech vyhrál více než 1 milion dolarů (22,1 milionu korun).

4. února 2023 14:58 Čas čtení 0:25 Zdeněk Pohlreich: Mladým se nechce pracovat. Kluka, který dal řetízek do jiného hrníčku, už jsem nikdy neviděl Zdeněk Pohlreich: Mladým se nechce pracovat. Kluka, který dal řetízek do jiného hrníčku, už jsem nikdy neviděl
Domů
Sdílet
Diskuse