Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
27. března 2023 16:35
Čas čtení 1:06

Demonstrant, který se vytasil s proruskými symboly, půjde k soudu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Demonstrant, který se vytasil s proruskými symboly, půjde k soudu
Zdroj: stockvault/2happy

Účastník protivládní demonstrace na pražském Václavském náměstí, který se vyzdobil proruskými symboly, včetně loga žoldnéřské Wagnerovy skupiny a písmene Z, je podezřelý z trestného činu popírání, zpochybňování a schvalování genocidia.

Muž měl podle fotografií a videí z protivládní demonstrace 11. března na batohu nášivku s písmenem Z, které používá ruská armáda během války na Ukrajině, a na rukávu měl logo ruské žoldnéřské Wagnerovy skupiny. Policie ho kvůli tomu na místě zadržela a sdělila mu, že je podezřelý ze spáchání trestného činu popírání, zpochybňování a schvalování genocidia. Za to může být odsouzen až na tři roky vězení. 

27. března 2023 6:00 Čas čtení 8:19 Češka Betty žije již dva roky v Saúdské Arábii. „Místní žijí hlavně v noci, důvodem jsou vysoké teploty,“ říká (Rozhovor) Češka Betty žije již dva roky v Saúdské Arábii. „Místní žijí hlavně v noci, důvodem jsou vysoké teploty,“ říká (Rozhovor)

„Ve věci byl minulý týden podán návrh na potrestání,“ uvedl obvodní státní zástupce Lelek. Případ bude řešit Obvodní soud pro Prahu 1. Informovala o tom Česká televize.

Trestních řízení v souvislosti s demonstrací je vícero

Kriminalisté řeší i další případy v souvislosti s demonstrací proti vládě. Zabývají se například pokusem části demonstrantů dostat se do budovy Národního muzea, ze které chtěli sundat ukrajinskou vlajku. Dalšího muže policisté zajistili, protože poškozoval auto s ukrajinskou SPZ. 

26. března 2023 11:00 Čas čtení 3:49 MMA zápasník vyrval zaživa srdce z kamarádova těla. Byl pod vlivem drog, myslel si, že bojuje s ďáblem MMA zápasník vyrval zaživa srdce z kamarádova těla. Byl pod vlivem drog, myslel si, že bojuje s ďáblem

Policie v souvislosti se shromážděním zatím zahájila celkem sedm trestních řízení. „V jednom případě projev sympatií k hnutím směřujícím k potlačování práv svobod člověka, v druhém případě pro trestný čin podněcování k trestnému činu,“ řekl v nedělních Otázkách Václava Moravce policejní prezident Martin Vondrášek.

Protivládní demonstraci „Česko proti bídě“ svolala v centru Prahy strana Právo Respekt Odbornost (PRO). Účastníci zaplnili Václavské náměstí po Opletalovu ulici. Předseda pořádající strany PRO Jindřich Rajchl uvedl, že pokud vláda nepřijme požadavky jeho strany nebo neodstoupí, další protest na stejném místě se uskuteční 16. dubna a akce přejde v blokádu vládních budov. Organizátoři na svých stránkách zveřejnili seznam požadavků, ty se týkají například svobody slova, bezpečnosti nebo zahraniční politiky.

Domů
Sdílet
Diskuse