Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2023 13:00
Čas čtení 0:48
Adéla Ježková

Pláž poblíž Rio Grande v Argentině zaplavily penisové rybky. Není to ale zas taková sranda, jak by se mohlo zdát

Pláž poblíž Rio Grande v Argentině zaplavily penisové rybky. Není to ale zas taková sranda, jak by se mohlo zdát
Zdroj: WikimediaCommons/volně k užití
ZAHRANIČÍ ARGENTINA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Na pláž u argentinského Rio Grande vyplavilo moře po bouřích tisíce ryb, které dle mnohých připomínají mužské údy.

Při pohledu na fotografie z pláže by se mohlo zdát, že moře snad vyplavilo tuny gumových hraček pro dospělé. Ve skutečnosti se ale jedná o druh mořského červa s latinským názvem Urechis unicinctus, který je podstatně větší než průměrný mužský úd.

Obvykle sice žijí na dně oceánu, ale velká bouře je vyplavila na povrch, píše deník NY Post. A vždy, když se tak stane, rybáři mají žně. Penisové rybky totiž slouží jako vynikající návnada. Pokud je ale nesežerou žraloci, jiné ryby či rackové, dožít se tito červíci mohou až 25 let.

Doporučeno
U Berlína utekla lvice, lidé by neměli vycházet z domu U Berlína utekla lvice, lidé by neměli vycházet z domu 20. července 2023 11:15

Žádaní jsou ale pro své údajné léčivé účinky i v Asii. Jak uvádí server Perth Now, například v Jižní Koreji, Japonsku či Číně se jí syroví se solí a sezamovým olejem. Chutnají prý podobně jako škeble.

Navzdory vtipným pohledům, které tento tvor vyvolává, to není zas taková sranda. Podle biologů je jeho opakovaný výskyt přímým důsledkem měnícího se počasí a lidské činnosti. „Silné bouře zejména v letech El Niño jsou dokonale schopné obléhat přílivovou zónu, rozbíjet sedimenty a nechávat jejich obsah uvízlý na břehu,“ popsal biolog Ivan Parr pro Mirror.

Domů
Sdílet
Diskuse