Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
29. září 2023 v 16:42
Čas čtení 0:40
Radim Šlechta

Lev v japonské zoo zabil svého ošetřovatele

Lev v japonské zoo zabil svého ošetřovatele
Zdroj: Pexels
NEWS
Uložit Uložené

Zkušený zaměstnanec zoologické zahrady na svém místě pracoval 25 let. Během krmení pravděpodobně zapomněl zamknout dveře.

Lev brutálně usmrtil svého ošetřovatele ve fukušimské zoologické zahradě. Pracovník zahrady Keniči Kato měl jít krmit lva do výběhu, když ho šelma najednou zatáhla k sobě a pokousala mu krk. Kato svým zraněním podlehl. Informuje o tom The Japan Times.

Záchranná služba měla přijet na místo hned, jakmile dostala oznámení, že pracovník zahrady zkolaboval ve lvím výběhu poté, co utrpěl kousnutí do krku. Podle zoologické zahrady Kato pravděpodobně nezamkl dveře, když šel lva krmit.

Doporučeno
Tony a Šárka dělají nejlepší burgery v Brně. V Couple’s Foodtruck se božsky najedli i Yzomandias a Attila Végh Tony a Šárka dělají nejlepší burgery v Brně. V Couple’s Foodtruck se božsky najedli i Yzomandias a Attila Végh 28. září 2023 v 6:00

Lev jej k sobě zatáhl v momentě, kdy se snažil dveře zavřít. Kato pravděpodobně zvíře lákal na jídlo, ale nepodařilo se mu zamknout včas, a nemohl tak od sebe zvíře bezpečně oddělit. Zahrada nyní zůstane uzavřená až do té doby, než se podaří pořádně prošetřit, co se na místě vlastně stalo.

Na začátku tohoto roku se podobný incident odehrál v uzbecké zoologické zahradě, kde ošetřující zapomněl zavřít bránu k medvědovi, který jej následně rozsápal. Záběry z kamer ukázaly, jak se snaží šelmu obejít a dostat se k únikovým dveřím. To se mu ale již nepodařilo.

Domů
Sdílet
Diskuse