Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
28. září 2023 6:00
Čas čtení 8:49
Ondřej Jarůšek

Tony a Šárka dělají nejlepší burgery v Brně. V Couple’s Foodtruck se božsky najedli i Yzomandias a Attila Végh

Tony a Šárka dělají nejlepší burgery v Brně. V Couple’s Foodtruck se božsky najedli i Yzomandias a Attila Végh
Zdroj: REFRESHER/Ondřej Jarůšek
GASTRO BRNO GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Navštívili jsme brněnský Couple’s Foodtruck, který je vyhlášeným místem nejen pro místní „burgerožrouty“. Tony a Šárka, kteří jej provozují, nejenže umí připravit pořádně chutný dlabanec, ale mají za sebou i působivý příběh.

Na začátku byl sen a foodtruck za 10 tisíc korun. O několik let a statisíce investovaných korun později je z Couple’s Foodtrucku jedna z nejlepších burgráren v Brně. Jeho vábení jsme neodolali ani my a Tonyho se Šárkou, kteří foodtruck společně provozují, jsme navštívili. A kromě toho, že jsme se královsky najedli, jsme si s nimi popovídali i o tom, jak se k tomuto společnému podnikání vlastně dostali.

Doporučeno
Brňané založili v Lisabonu prvotřídní vietnamskou restauraci. Mají perfektní hodnocení, super ceny a vaří i svíčkovou Brňané založili v Lisabonu prvotřídní vietnamskou restauraci. Mají perfektní hodnocení, super ceny a vaří i svíčkovou 21. srpna 2023 6:00

Sen o vaření proměnili v realitu

„Odjakživa jsem věděl, že budu dělat tohle – něco pro sebe v kuchyni. Ale nevěděl jsem, co to bude. Po škole jsem chytl práci, kde mi řekli, že budu dělat v kuchyni za 12 tisíc. Takhle pracovat jsem ale nechtěl. I když tuto práci mám rád, tak za takové peníze je to málo,“ popisuje Tony.

„Přes rozvážení balíků a taxikařinu jsem se pak dostal k tomu, že jsme si s kámošem vzali na jednu sezónu menší restauraci. Tam jsem ale zjistil, že to musím dělat sám nebo s někým, kdo má stejnou vizi jako já. Když to totiž dělají dva a každý to chce dělat jinak, tak to nemůže nikdy fungovat,“ vysvětlil.

couples foodtruckcouples foodtruckcouples foodtruckcouples foodtruck
Zobrazit galerii
(10)

Díky své partnerce se nakonec Tony dozvěděl o možnosti koupit foodtruck za skutečně neodolatelné peníze. „Přišel jeden krásnej den, kdy mi žena poslala inzerát s tím, že máma její kámošky prodává foodtruck za 10 tisíc. To mi přišlo jako blbost a že se asi upsala o nulu. Vzali jsme teda kámoše mechanika a jeli se podívat.“

Doporučeno
KVÍZ: Víš, co znamenají tyto české archaismy a zastaralá slova? Otestuj své znalosti KVÍZ: Víš, co znamenají tyto české archaismy a zastaralá slova? Otestuj své znalosti 2. září 2023 8:30

Když potom nabízený stroj viděli, pochopili, na čem jsou. „Bylo to šílený. Padaly z toho kusy plechu, v nádrži byla dvaceticentimetrová díra… A bylo v tom vybavení, které by stálo těch 10 tisíc – byla tam fritéza, bomby a rezavá kasa. Za to jsme vlastně dali těch 10 tisíc a auto jsme měli zdarma,“ smějí se oba dnes zpětně tomu, v jakém stavu foodtruck původně byl. „Potom jsme to dva roky dávali dohromady a dneska už to zase vypadá úplně jinak. To byl ale ten impuls, kdy jsem věděl, že to chci dělat a je mi jedno, kde to bude,“ dodává Tony. 

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 145384 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dočteš po odemknutí?

  • Kolik Šárka s Tonym postupně do „vraku“ investovali.
  • Co si z Couple’s Foodtrucku objednal Attila Végh a proč Tony vynadal Yzovi.
  • Jaké „monstrum“ jsme zase ochutnali my a s čím vším už podnik v jídle experimentoval.
  • Který den si můžeš přijít pro sladký dezertík zdarma.
  • Jak probíhá ladicí proces, než se nějaký nový nápad dostane na menu.
  • Proč je jejich bistro tak nenápadně schované.
  • Jaký banger chystají pro zimní meníčko.
  • Co dalšího plánují do budoucna a zda se můžeme těšit i na novou restauraci.
Domů
Sdílet
Diskuse