Navštívili jsme brněnský Couple’s Foodtruck, který je vyhlášeným místem nejen pro místní „burgerožrouty“. Tony a Šárka, kteří jej provozují, nejenže umí připravit pořádně chutný dlabanec, ale mají za sebou i působivý příběh.
Na začátku byl sen a foodtruck za 10 tisíc korun. O několik let a statisíce investovaných korun později je z Couple’s Foodtrucku jedna z nejlepších burgráren v Brně. Jeho vábení jsme neodolali ani my a Tonyho se Šárkou, kteří foodtruck společně provozují, jsme navštívili. A kromě toho, že jsme se královsky najedli, jsme si s nimi popovídali i o tom, jak se k tomuto společnému podnikání vlastně dostali.
Sen o vaření proměnili v realitu
„Odjakživa jsem věděl, že budu dělat tohle – něco pro sebe v kuchyni. Ale nevěděl jsem, co to bude. Po škole jsem chytl práci, kde mi řekli, že budu dělat v kuchyni za 12 tisíc. Takhle pracovat jsem ale nechtěl. I když tuto práci mám rád, tak za takové peníze je to málo,“ popisuje Tony.
„Přes rozvážení balíků a taxikařinu jsem se pak dostal k tomu, že jsme si s kámošem vzali na jednu sezónu menší restauraci. Tam jsem ale zjistil, že to musím dělat sám nebo s někým, kdo má stejnou vizi jako já. Když to totiž dělají dva a každý to chce dělat jinak, tak to nemůže nikdy fungovat,“ vysvětlil.
Díky své partnerce se nakonec Tony dozvěděl o možnosti koupit foodtruck za skutečně neodolatelné peníze. „Přišel jeden krásnej den, kdy mi žena poslala inzerát s tím, že máma její kámošky prodává foodtruck za 10 tisíc. To mi přišlo jako blbost a že se asi upsala o nulu. Vzali jsme teda kámoše mechanika a jeli se podívat.“
Když potom nabízený stroj viděli, pochopili, na čem jsou. „Bylo to šílený. Padaly z toho kusy plechu, v nádrži byla dvaceticentimetrová díra… A bylo v tom vybavení, které by stálo těch 10 tisíc – byla tam fritéza, bomby a rezavá kasa. Za to jsme vlastně dali těch 10 tisíc a auto jsme měli zdarma,“ smějí se oba dnes zpětně tomu, v jakém stavu foodtruck původně byl. „Potom jsme to dva roky dávali dohromady a dneska už to zase vypadá úplně jinak. To byl ale ten impuls, kdy jsem věděl, že to chci dělat a je mi jedno, kde to bude,“ dodává Tony.
Co se dočteš po odemknutí?
- Kolik Šárka s Tonym postupně do „vraku“ investovali.
- Co si z Couple’s Foodtrucku objednal Attila Végh a proč Tony vynadal Yzovi.
- Jaké „monstrum“ jsme zase ochutnali my a s čím vším už podnik v jídle experimentoval.
- Který den si můžeš přijít pro sladký dezertík zdarma.
- Jak probíhá ladicí proces, než se nějaký nový nápad dostane na menu.
- Proč je jejich bistro tak nenápadně schované.
- Jaký banger chystají pro zimní meníčko.
- Co dalšího plánují do budoucna a zda se můžeme těšit i na novou restauraci.