Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2023 19:00
Čas čtení 4:38
Ondřej Jarůšek

Nevidomý hráč šokoval svět: Toto je jeho neuvěřitelný příběh, kterým chce inspirovat ostatní

TECH GAMING
Uložit Uložené

Blind Warrior Sven je e-sport hráč a ve světě bojovek je velký unikát. Je totiž nevidomý. I přes nepřízeň osudu si ale splnil svůj sen, který se zprvu zdál být nedosažitelný.

Jako malé dítě málem zemřel. Když mu bylo šest let, lékaři mu diagnostikovali nádor na mozku. Zároveň zjistili, že má i leukémii. Sven bojoval a přežil, ale přišel o zrak. Ze dne na den se musel naučit čelit novým výzvám, které si běžně zdravý člověk neumí pořádně ani představit. Byly i chvíle, kdy chtěl zemřít. Přesto se ale nevzdal a dnes se věnuje své největší vášni – hraní her. A je v nich tak dobrý, že vyhrává i na turnajích. A chce být inspirací pro ostatní.

Doporučeno
Vybrali jsme 10 nejočekávanějších hororových her. Můžeš pitvat lidi, zabíjet monstra a odhalit děsivá tajemství Vybrali jsme 10 nejočekávanějších hororových her. Můžeš pitvat lidi, zabíjet monstra a odhalit děsivá tajemství 3. srpna 2023 14:00

Když se probudil, myslel si, že je noc

Všechno začalo, když byl na dovolené s rodiči. „Rakovinu mi diagnostikovali v roce 1992. Byl jsem s rodinou v létě na dovolené a najednou se mi začalo dělat zle. Měl jsem hrozné bolesti hlavy. Doktoři nevěděli, co mi je. Říkali, že to bude nějaký virus a přejde to,“ přiblížil dnes již 37letý Sven van de Wege, známý jako BlindWarriorSven, začátek svých zdravotních problémů.

Doktoři se ale mýlili. Kvůli svému stavu musel nakonec zůstat v nemocnici, a když se jednoho rána probudil na lůžku, všude byla tma. „Ráno jsem se v nemocnici probudil a všude kolem mě byla černočerná tma. Slyšel jsem ale, jak vedle mluví lidi a děti se smějí. Zeptal jsem se mámy, proč všichni mluví, když je noc. Měli by přece spát. Pak jsem se dozvěděl, že jsem oslepl,“ popsal.

Doporučeno
„Slíbil jsem doktorům, že umřu jindy a líp.“ Petr má leukémii, přežil vlastní smrt (Hlubiny) „Slíbil jsem doktorům, že umřu jindy a líp.“ Petr má leukémii, přežil vlastní smrt (Hlubiny) 4. července 2023 19:00

To, co ohrožovalo jeho život, ale nebyl jen nádor na mozku. Lékaři totiž zjistili, že malý Sven má navíc leukémii, zhoubné nádorové onemocnění krvetvorby. A jak sám Sven říká, nebýt nádoru na mozku, doktoři by se o jeho leukémii pravděpodobně ani nedozvěděli a nejspíš by zemřel. „Je pochopitelně hrozné přijít o zrak kvůli nádoru, ale zároveň jsem za to svým způsobem vděčný, protože jinak bych tu vůbec nebyl,“ řekl.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 142319 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse