Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. srpna 2023 14:00
Čas čtení 5:58
Ondřej Jarůšek

Vybrali jsme 10 nejočekávanějších hororových her. Můžeš pitvat lidi, zabíjet monstra a odhalit děsivá tajemství

Vybrali jsme 10 nejočekávanějších hororových her. Můžeš pitvat lidi, zabíjet monstra a odhalit děsivá tajemství
Zdroj: Woodland Games/propagační materiák
TECH GAMING
Uložit Uložené

Dali jsme dohromady deset herních hororových titulů, na které netrpělivě čekáme. Některé jsou zatím v nedohlednu, u jiných je vydání už prakticky za dveřmi, ale všechny ti zaručeně rozbuší srdce a zvednou tep.

Nové značky, moderní remaky a pokračování slavných sérií. Hráči a hráčky, kteří mají pro strach uděláno, budou mít v nadcházejících měsících a letech žně. Vzniká totiž spousta hororových her, po kterých nám při noční chůzi po chodbě na záchod opět vystřelí hladina adrenalinu do nebes. Do článku jsme vybrali deset her, na které se nejvíc těšíme, dole v anketě pak dej hlas svému favoritovi. Tak jdeme na to.

Doporučeno
KVÍZ: Znáš českou herní sérii Polda? Otestuj se, jak si tyto legendární hry pamatuješ KVÍZ: Znáš českou herní sérii Polda? Otestuj se, jak si tyto legendární hry pamatuješ 1. srpna 2023 8:30

Silent Hill 2 a další projekty ze série

Původní Silent Hill 2 z roku 2001 je obecně považovaný za jednu z nejlepších survival hororových her všech dob a (snad) již v dohledné době tato kultovní klasika dostane moderní remake. Kdy přesně se tak stane, zatím nevíme. Očekává se však, že by to mohlo být v průběhu příštího roku. Ve hře se v kůži Jamese Sunderlanda vydáváme skrz hustou mlhu v tajemném městě hledat manželku. Od té jsme obdrželi dopis, ale přitom už před třemi lety zemřela.

To ale není všechno. Série Silent Hill bude mít v příštích letech žně, protože se rozroste ještě o další projekty. Těmi budou dva oznámené spin-offy, jmenovitě Silent Hill Townfall a Silent Hill f, a seriál Silent Hill: Ascension, ve kterém mezi sebou hráči různě reagují a společně tak tvoří příběh. Zní to dost tajemně, tak uvidíme, co se z toho vyklube.

silent hill 2silent hill 2silent hill 2silent hill 2
Zobrazit galerii
(4)

Na zmíněném Silent Hill Townfall pracuje studio No Code z Velké Británie a dosud za sebou má sice menší, ale na druhou stranu chválené tituly Stories Untold a Observation. Zajímavostí je, že spoluzakladatelem studia je Jon McKellan, který dříve pracoval na perfektní hororovce Alien: Isolation. Vypadá to tedy, že hra je v opravdu dobrých rukou.

Titul Silent Hill f vzniká v hongkongském studiu NeoBards Entertainment, které dosud úzce spolupracovalo s Capcomem, vydavatelem konkurenční série Resident Evil (dělal pro ně na různých portech a vytvořil spíš průměrné díly Resident Evil: Resistance a Re:Verse). O hře jako takové zatím víme jen to, že se bude odehrávat v 60. letech na japonském venkově.

Alone in the Dark

Remake psychologického survival hororu Alone in the Dark se už blíží. Slavná hra znovu ožije po dlouhých 21 letech a zdá se, že bude stejně děsivá jako kdysi. 

Vrátíme se v ní do nechvalně známého Derceto Manor, domovu pro duševně nemocné. Příběh sleduje Emily Hartwood (ztvárnila ji herečka Jodie Comer) a soukromého vyšetřovatele Edwarda Carnbyho (ztvárnil jej herec David Harbour ze seriálu Stranger Things), které na toto temné místo zavede záhada související se zmizením Emilyina strýčka. Hráč si bude moct zvolit, jestli bude ovládat Emily, nebo Edwarda, a tak bude mít po dokončení hry důvod dát si celý průchod znovu s druhou postavou. 

„Narazíte zde na podivné obyvatele, říše jako z nočních můr, nebezpečná monstra a nakonec odhalíte tajné spiknutí za sílícím zlem. Na křižovatce reality, záhad a šílenství na vás čeká dobrodružství, které zpochybní vše, čemu jste doteď věřili. Komu můžete důvěřovat, čemu uvěříte a co budete dělat dál?“ lákají autoři na zážitek plný strachu a tajemství.

Hra vychází už 25. října na platformy PlayStaion 5, Xbox X/S a PC.

alone in the dark
Zdroj: Pieces Interactive/propagační materiál

Slitterhead

Co mají společného hry Silent Hill a Forbidden Siren? Kromě toho, že se jedná o parádní hororovky, je tvůrcem obou sérií japonský herní režisér Keiičiró Tojama. A ten nyní stojí v čele týmu z Bokeh Game Studio, které vytváří očekávaný titul Slitterhead. K sobě si navíc přizval i skladatele Akiru Jamaoku, který měl na starost hudební podkres v Silent Hill. Na Slitterhead tedy pracují opravdoví veteráni žánru, proto máme od hry vysoká očekávání.

Kromě děje a hratelnosti tu ale stále visí otazníky. Hrát bychom měli z pohledu třetí osoby a střetávat se budeme s lidmi infikovanými parazitem, který z nich dělá hrozivé nestvůry. Kromě traileru se na internetu objevilo i několik útržků z pre-alfa verze, v níž tester hraje dokonce i za psa. Další záběry pak ukazují souboje s monstry. Zajímavým prvkem se zdá být i absorbování cákanců krve na podlaze a její následné využití při útocích. Pevné datum vydání hra ale stále nemá.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse