Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Vybrali jsme 10 nejočekávanějších hororových her. Můžeš pitvat lidi, zabíjet monstra a odhalit děsivá tajemství

Autopsy Simulator

Jaké by to bylo pracovat v pitevně? Právě to si vyzkoušíš v chystané hře s výmluvným názvem Autopsy Simulator. Vyvíjí ji studio Woodland Games, které stojí i za titulem Hell Architect. V připravované hře se ujmeme role patologa, který musí určit příčinu smrti několika nebožtíků. Studovat při tom budeme i dokumenty o jednotlivých případech, které dle autorů vznikly ve spolupráci s opravdovými forenzními experty.

Nebude to ale jen o pitvání mrtvol, zkoumání orgánů a prohrabování se vnitřnostmi. Hra totiž pracuje i s nadpřirozenými prvky a duševním zdravím našeho patologa. Pronásledují nás opravdu na chodbách pitevny přízraky, nebo se jedná jen o projev nalomené psychiky? Kdy se dozvíme odpověď na tyto otázky, zatím není jisté. Hra byla z konce loňského roku odložena na neurčito a prozatím nemá pevné datum vydání.

autopsy simulatorautopsy simulatorautopsy simulatorautopsy simulator
Zobrazit galerii
(6)

Paranormal Tales

Baví tě hororový podžánr found-footage? Pak zbystři. Ve studiu Digital Cybercherries totiž aktuálně vzniká hororovka Paranormal Tales, ve které nahlédneme na poslední okamžiky života několika zmizelých lidí. Jejich tragické příběhy prožijeme z perspektivy záběrů uchovaných v jejich telefonech, VHS nebo body kamerách. Autoři uvádí, že budeme moct prozkoumávat nejrůznější unikátní lokace v hyperrealistickém zpracování, a to díky síle Unreal Enginu 5, ve kterém hra vzniká.

Paranormal TalesParanormal TalesParanormal TalesParanormal Tales
Zobrazit galerii
(4)

Stray Souls

„Vstupte do světa nočních můr,“ lákají tvůrci připravované hororovky Stray Souls. V ní se přeneseme do strašidelného městečka Aspen Falls, kde nám chtějí nejen nahnat mráz po zádech, ale zároveň potrápit i mozkové závity. Kromě ohyzdných bossů a nepřátel totiž budeme řešit i rozličné puzzly a hádanky, čímž hra dává vzpomenout například na slavnou sérii Resident Evil. Ostatně sami autoři se netají tím, že inspiraci čerpali u žánrových klasik.

Hrát budeme za teenagera Daniela, který zdědí dům po své babičce. Všechno ale není tak, jak se na první pohled zdá, a jak se náš hrdina dozví, sídlo skrývá hrozivé tajemství. Na své si pravděpodobně přijdou i sebemrskači libující si v těžké hratelnosti. Jak totiž tvůrci dodávají, souboje budou vyžadovat podobnou neomylnost jako třeba soulslike hry.

Hra by měla vyjít ještě letos a zahrát si ji budeš moct na PlayStationu 5, PlayStationu 4, Xboxu X/S, Xboxu One a PC.

stray souls
Zdroj: Jukai Studio/propagační mateirál

Pneumata

Na letošní prezentaci Guerrilla Collective 2023 Showcase byl odhalen nový titul, který potěší zejména fanoušky a fanynky survival hororů a psychologických záhad. Jmenuje se Pneumata a jako hlavní hrdina se v něm představí detektiv, který trpí ztrátou paměti a snaží se zjistit, kde je a co se kolem něj děje.

Dějištěm se stává americký venkov, v jehož stínech číhají děs a hrůzy. Hrát budeme z pohledu první osoby, a abychom ze zdejší noční můry vyvázli živí, musíme nejen hledat různé materiály a munici, ale taky se umět skrývat. Steamová stránka hry uvádí, že hra vyjde „zanedlouho“, konkrétní datum ale prozatím není známo.

A.I.L.A.

Jedním z nejzajímavějších nadcházejících hororů na poli her je také A.I.L.A. (dříve Project A.I.D.A.) z dílny nezávislého Pulsatrix Studia (v minulém roce vydalo hororovku Fobia St. Dinfna Hotel). Hra kombinuje horor a sci-fi a spolu s oznámením autoři zveřejnili i první krátkou ukázku, ve které se ocitáme v kanalizačních stokách, a napětí by se v ní dalo přímo krájet. Hra vzniká v Unreal Enginu 5, a jak autoři předeslali, ukázka je přímo ze samotného hraní. O co v A.I.L.A. půjde a kdy se hororovky dočkáme, zatím nevíme. Už teď se ale těšíme.

 

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse