Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti iFix.
30. října 2023 12:00
Čas čtení 1:13
Sponzorovaný obsah

4 zlozvyky, které zkracují životnost elektroniky a možná je děláš i ty. Mohou ti poškodit mobil

4 zlozvyky, které zkracují životnost elektroniky a možná je děláš i ty. Mohou ti poškodit mobil
Zdroj: Unsplash/Leon Seibert
TECH NOTEBOOKY SMARTPHONE
Uložit Uložené

Chceš, aby tvůj smartphone, tablet nebo notebook vydržel co nejdéle? Pak se vyvaruj těchto návyků, které mají negativní dopad na životnost elektronických zařízení.

Poškozený mobil, notebook nebo tablet je vždycky nepříjemné překvapení. O to víc, když ho potřebuješ třeba k práci nebo do školy. Dobrá zpráva je, že se poškození elektroniky dá do jisté míry předcházet. Správným používáním můžeš zabránit tomu, že ti jednoho dne vypoví službu. Tady je pár rad od odborníků z iFix, jak můžeš svým zařízením prodloužit životnost a kterým návykům se naopak vyhnout.

1. Použití nevhodných kabelů a adaptérů

Nepoužívej nekvalitní, levné kabely a adaptéry, které nejsou určeny pro konkrétní zařízení. Mohou způsobit rychlejší opotřebení baterie, nebo dokonce její přebití. A v nejhorším případě může dojít k požáru.

Rada odborníků z iFix: Pro delší životnost baterie doporučujeme používat originální nabíjecí příslušenství nebo produkty Baseus a FixPremium. Nabíjecí kabely těchto značek splňují nejvyšší standardy kvality a zaručeně nepoškodí zařízení.

2. Nesprávné čištění elektroniky

Elektronická zařízení nečisti starými hadry a dezinfekčními prostředky s agresivními chemikáliemi, které najdeš doma. Mohou způsobit poškození displeje nebo jiných součástí. Pořiď si výrobky a nástroje speciálně určené k čištění elektroniky.

iFix
Zdroj: iFix

3. Nabíjení během noci

Když večer připojíš elektroniku k nabíječce a ráno ji odpojíš, dochází během noci ke zbytečnému přebíjení, které má negativní dopad na baterii. Chceš-li maximalizovat životnost baterie smartphonu, tabletu nebo notebooku, udržuj ji nabitou v rozmezí 50–⁠90 %. K tomu se hodí powerbanky Baseus, které ti umožní dobíjet zařízení průběžně po celý den.

Praktická rada: Jestli chceš prodloužit životnost baterie, nepoužívej tak často bezdrátové nabíjení a snaž se nabíjet maximálně 30W nabíječkou, i když tvé zařízení podporuje výkonnější adaptéry.

4. Zařízení, která se nerestartují

Nejen hardware, ale i software elektroniky vyžaduje pravidelnou údržbu a péči. Ta spočívá v jediném úkonu – pravidelném restartování zařízení. Tím se vyčistí paměť a resetuje software, čímž se odstraní některé chyby a omyly. Restartování je vhodné provádět alespoň jednou týdně.

Samozřejmě nezapomínej na pravidelnou aktualizaci softwaru, která nejenže odstraní řadu chyb, ale také přispěje k vyšší bezpečnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse