Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
28. listopadu 2023 9:36
Čas čtení 1:12
Radim Šlechta

Nástupce Ledového království? Do kin míří nová disneyovka, o které jsi nejspíš doteď neslyšel*a

Nástupce Ledového království? Do kin míří nová disneyovka, o které jsi nejspíš doteď neslyšel*a
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY DISNEY NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Na novou Disney pohádku se lidé do kina nehrnou. Podle ohlasů jde navíc spíš o produkt než o emotivní zážitek.

Nová pohádka studia Disney Přání vstoupí do českých kin už 30. listopadu. Zároveň má oslavit 100. výročí založení společnosti. Přesto se ale zdá, že o ní nikdo neví a oslavy významného milníku se v sálech spíš ztratí.

Ve filmu se setkáš s mladou dívkou jménem Asha, která má tak mocné přání, že ho vesmír vyslyší. S pomocí kouzelné Hvězdy ale musí čelit králi Magnificovi, který ohrožuje její přátele a blízké. Přání ti má ukázat sílu odvážných lidí, magii vesmíru a jako by se snažilo obnovit víru v zázraky, které jsou se světem Walta Disneyho neoddělitelně spjaté.

Zatím to ale nevypadá, že nějaký zázrak potkal film jako takový. První reakce jej popisují jako zoufalou snahu spojit tradici studia s moderním zpracováním a spíš než o pohádku má jít o „krizi identity disneyovského korporátu“. Tomatometer na serveru Rotten Tomatoes, který snímkům uděluje hodnocení na základě průměrných bodů od publika i recenzí, naměřil Přání jen 50 %.

Disney, Wish
Zdroj: Disney

Daleko za Ledovým královstvím

Ani tržby za první víkend pro film příliš nemluví. Přání utržilo jen 19,5 milionu dolarů a za následujících pět dní tržby vzrostly na 35 milionů, přestože se očekávalo, že film přinese 35 milionů za víkend a později 40–50 milionů. Ve srovnání například s Ledovým královstvím II a jeho 123,7 milionu dolarů zůstává Přání o poznání pozadu.

Doporučeno
Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu 24. dubna 2024 13:30

Server Deadline jako hlavní důvody uvádí, že si lidé vlastně nebyli jisti, zda jít na film s nezajímavými vedlejšími postavami (Hvězda nebo mluvící koza), a z traileru navíc není příliš jasné, co ve filmu uvidí. Problém může být v tom, že snímek od začátku působil spíš jako produkt k oslavě narozenin společnosti než jako povedená pohádka.

Animované filmy navíc mohou prožívat rozsáhlejší krizi. Publikum totiž často očekává, že se na pohádku bude moci podívat z domova na některé ze streamovacích platforem, a do kina se moc lidí nehrne.

Domů
Sdílet
Diskuse