Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
20. července 2024 v 8:00
Čas čtení 7:44
Karina Kováčová

Jela jsem do Egypta jako animátorka. Bydlela jsem v ruině, 20 hodin denně pracovala a na měsíc se stala „manželkou“ svého kolegy

Jela jsem do Egypta jako animátorka. Bydlela jsem v ruině, 20 hodin denně pracovala a na měsíc se stala „manželkou“ svého kolegy
ZAJÍMAVOSTI BRIGÁDY PRO STUDENTY PRÁCE ROZHOVOR
Uložit Uložené

Egypt je, co se týká zaměstnání, úplně jiný než Evropa. Nevěřila jsem tomu a vydala se tam.

Léto je pro mnoho studentů a studentek dlouho očekávaným obdobím, kdy si konečně mohou užívat volna a věnovat se aktivitám, na které během školního roku neměli čas. Je to však také příležitost přivydělat si na brigádách. Studentstvo v létě točí zmrzliny, dozorují bazény jako plavčíci a plavčice, dělají číšníky či servírky nebo obsluhu bufetů na koupalištích, fesťácích i jinde.

Oblíbené jsou brigády, při kterých se cítíte jako na prázdninách, jen u toho vlastně pracujete. Do téhle definice perfektně spadá náplň animátorky či animátora u zájezdů nebo táborů pro děti. Ve zkratce jde o: zábavu, spoustu sportovních aktivit a moře. Spousta studentů a studentek si chce takovou práci alespoň na jednou za život vyzkoušet. 

Myslela jsem si totéž. Tehdy jsem však ještě nevěděla o „odvrácené straně“, kterou tento letní job v zahraničí často má. Netušila jsem, že budu muset čelit pekelným podmínkám, kdy je vykořisťování mladých běžnou každodenní praxí. Že budu šikanovaná personálem a budu muset pracovat 20 hodin denně v extrémním horku a naprosto nelidských podmínkách – za almužnu.

Doporučeno
Slovák Rudy zažil hurikán Milton: „Byli jsme u kamaráda, který má ocelová okna. Oko hurikánu prošlo přímo nad námi“ Slovák Rudy zažil hurikán Milton: „Byli jsme u kamaráda, který má ocelová okna. Oko hurikánu prošlo přímo nad námi“ 16. října 2024 v 7:00

Řeč je o letovisku v Egyptě, kde jsem v roce 2019 brigádničila. Povím vám příběh o tom, jak jsem se tam dostala, čím vším jsem si tam prošla a na závěr se podělím o pár tipů, jak se podobné chyby vyvarovat.

egypt moře letovisko dovolená
Zdroj: Unsplash/Youhana Nassif/volně k užití

Přeju vám hezkou dovolenou!

Jako každý rok jsme si i v roce 2019 objednali rodinnou dovolenou s mými rodiči v krásném pětihvězdičkovém resortu v Egyptě. Byli jsme tam velmi spokojení. Hotel byl velmi přívětivý a personál byl také moc milý. Co nás však zarazilo hned první den, byli nadprůměrně aktivní, zábavní a přátelští animátoři a animátorky, kteří nás provázeli celou dovolenou.

Hned ráno nás probudili tancem. Potom prošli resortem a s každým hotelovým hostem či hostkou prohodili pár vět. S několika rodinami měli tak kamarádský vztah, že s nimi trávili opravdu hodně času i mimo pracovní dobu. Setkání s nimi bylo vždycky příjemné, protože mě pokaždé pobavili. Během dne jsme s nimi dělali různé volnočasové a sportovní aktivity, například volejbal, jógu a vodní pólo. Animátorstvo se věnovalo i dětem v dětském koutku. Večer si pro nás vždy připravilo skvělý program a po něm se tančilo až do noci.

Doporučeno
Jak si najít práci v zahraničí a co všechno musíš zařídit? Tady máš přehled Jak si najít práci v zahraničí a co všechno musíš zařídit? Tady máš přehled 15. října 2024 v 8:30

Jako mladá holka jsem z jejich práce byla unešená. Zároveň jsem jim trochu záviděla, protože se zdálo, že se opravdu dobře baví. Ale to jsem ještě neznala odvrácenou stranu téhle práce. Později jsem se spřátelila s jedním animátorem, který byl Egypťan. Hodně jsem se od něj naučila a jednou večer za mnou přišel a zeptal se mě, jestli bych se nechtěla připojit k jejich týmu.

Byl jsem nadšená. Opravdu jsem to chtěla zkusit. Dovolená s rodiči se ale pomalu chýlila ke konci a já se s rodiči musela vrátit domů. Věděla jsem ale, že tohle místo prostě musím navštívit znovu, ale ne jako hotelový host.

Jednosměrná letenka

Se zmíněným kontaktem z Egypta jsem zůstala v kontaktu i po příjezdu domů. Ještě jedna má známá z Česka pracovala jako animátorka. Zeptala jsem se jí na spoustu věcí a nezazněla v podstatě žádná negativa. Rozhodla jsem se rychle. Rodičům jsem oznámila,  že si chci koupit letenku a do Egypta se vrátit.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Zkušební
0 Kč
7 dní zdarma
Přístup k prémiovým článkům
Nejdříve máš předplatné na 7 dní zdarma a následně od 25. 10. 2024 platíš 125 Kč jednou za 4 týdny
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu Refresher+ již od 125 Kč 0 Kč

Co se dočteš po odemčení.

  • Jak mí rodiče reagovali na to, že se vracím do Egypta.
  • Jak vypadalo ubytování pro personál.
  • Proč jsem musela být „manželkou“ svého kolegy.
  • Proč se mi po příjezdu do Egypta chtělo brečet.
  • Jak mi vedení hotelu lhalo o pracovní době.
  • Kolik jsem vydělávala a jak to fungovalo s volnem.
Dočti článek již od 125 Kč 0 Kč
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 163673 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Sleva 500 Kč při nákupu nad 1 250 Kč na lolipop.cz , Zľava 20 EUR pri nákupe nad 50 EUR na iSEXshop.sk nebo Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse