Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. července 2024 v 13:00
Čas čtení 4:39
Adriana Královičová

Z chudé servírky se stala miliardářkou: Mouna Ayoub neměla po rozvodu s arabským šejkem ani cent, ale šikovně zbohatla

Z chudé servírky se stala miliardářkou: Mouna Ayoub neměla po rozvodu s arabským šejkem ani cent, ale šikovně zbohatla
KULTURA DUBAJ SAÚDSKÁ ARÁBIE
Uložit Uložené

Mouna Ayoub se náročném rozvodu se šejkem navzdory stala jednou z nejbohatších arabských žen. Kromě impozantní módní sbírky se proslavila koupí 75metrové jachty, která se zařadila mezi nejluxusnější a největší jachty na světě.

Mouna Ayoub žila díky manželství se šejkem Násirem al-Rašídem v neskutečném bohatství, i když se narodila v chudých poměrech. Zasypal ji zlatem, drahými dary v podobě šperků či luxusním oblečením. Mouna se s ním však rozvedla luxusu navzdory a později ve své autobiografii La vérité napsala, že žila jako ve zlaté kleci.

Mohla mít všechno, co chtěla. Přesto se často cítila osamělá a nešťastná. Aby si od všeho odpočinula, našla zálibu v kupování oblečení haute couture (pařížská tradice výroby rób šitých na míru za astronomické ceny, pozn. red.) od těch nejznámějších módních designérů jako Versace, Chanel, John Galliano nebo Yves Saint Laurent. Dodnes je z ní doslova fanatička do „vysoké módy“, která nosí outfity za desítky milionů.

V tomto článku si přečteš:
  • Jak se poznala se s svým manželem šejkem.
  • Proč žila ve zlaté kleci.
  • Jak po rozvodu zbohatla a vysloužila si postavení jedné z nejbohatších žen v Saúdské Arábii.

Na svém koníčku nakonec také vydělala, čímž se vypracovala na významnou osobnost ve světě módy, kde se pohybuje dodnes. Vlastnila totiž ultraluxusní kolekci kousků haute couture, která patřila k nejcennějším a největším sbírkám na světě. NY Post píše, že jich bylo kolem 1 600 a jen její šatník by vystačil na financování malé země. Každý kus nabíral postupně na hodnotě a to, že byly vhodnou investicí, se jí za několik let potvrdilo. Právě díky ní mohly vzniknout různé světové módní výstavy a její róby se často objevovaly i ve filmech.

Doporučeno
Dubajská princezna se s manželem rozešla přes Instagram, odkazovala na praktiku talaq. Co to znamená v muslimské zemi? Dubajská princezna se s manželem rozešla přes Instagram, odkazovala na praktiku talaq. Co to znamená v muslimské zemi? 9. srpna 2024 v 11:00

Ne nadarmo jí přezdívají Couture Queen. „Moje domácí kolekce vznikla tak, že jsem si sice mohla koupit, co jsem chtěla, ale veřejně jsem nemohla nosit nic z těch věcí,“ řekla pro Vogue.

FUN FACT: Dosud doma nosí pantofle poseté diamanty, tak jak jí to dovolil i manžel al-Rašíd. Aby měla dostatek místa, koupila si další byt, který slouží jako šatník.

Ve zlaté kleci žila 20 let, nosila burku a nemohla si povídat s muži. Jenomže tenhle životní styl jí dlouho nevyhovoval. Jak se z ní stala nejbohatší žena v Saúdské Arábii, jak se se šejkem poznali a jak se jí podařilo uniknout z rodinného otroctví arabského miliardáře a vybudovat si nezávislý byznys v cizí zemi? A proč ji celá Saúdská Arábie nenáviděla? To vše se dočteš v článku. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

A post shared by Grazia (@grazia_fr)

Baví tě články s podobnou tématikou?  Pokud chceš číst podobný obsah, staň se členem klubu Refresher+.

Jak chudá osmnáctiletá dívka potkala šejka

Mouna Ayoub se narodila v Kuvajtu do obyčejné pracující rodiny. Její rodiče byli katolíci s libanonským původem a Mounu vychovávali poměrně liberálně. Její matka milovala módu a jako maličké dívce jí ráda vymýšlela různé outfity. Když Mouna skončila střední školu, rozhodla se, že bude hledat štěstí v Paříži. Přihlásila se dokonce i na vysokou školu.

Doporučeno
Michel dokumentuje odvrácenou stranu Dubaje. I tady jsou bezdomovci, přeplněné ubytovny a chudoba Michel dokumentuje odvrácenou stranu Dubaje. I tady jsou bezdomovci, přeplněné ubytovny a chudoba 8. srpna 2024 v 7:00

Vedle studia si přivydělávala jako servírka v jedné z luxusních restaurací. Právě na tomto místě se jí roku 1976 změnil život. Láska se šejkem ze Saúdské Arábie se zrodila právě zde. Šejk Nasser al-Rašíd byl častým návštěvníkem restaurace a jednoho dne jej Mouna Ayoub obsluhovala. O 30 let starší šejk se do ní zamiloval. Mladá žena z Kuvajtu se z Francie odstěhovala do Saúdské Arábie. Al-Rašída si vzala v roce 1977.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu REFRESHER+

Co se dozvíš po odemčení?

  • Jaký se jí se šejkem žilo. 
  • Jak po rozvodu zbohatla.
Dočíst článek
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 164021 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: PPV kód na Oktagon 60 , Pizza v Oggi ZDARMA nebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse