Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej předplatné Refresher+ již od 25 Kč 🤩
dnes 27. února 2025 v 15:06
Čas čtení 2:11
Anna-Marie Vondráková

Tohle jsou nejlepší české polévky podle turistů. Zvítězil oblíbený lék na kocovinu

Tohle jsou nejlepší české polévky podle turistů. Zvítězil oblíbený lék na kocovinu
Zdroj: Freepik/na voľné použitie
ZAJÍMAVOSTI KAM NA JÍDLO
Uložit Uložené

Web TasteAtlas pravidelně zveřejňuje žebříčky oblíbenosti různých jídel po celém světě. V jednom z nejnovějších příspěvků přinesl porovnání těch nejlepších českých polévek.

Platforma své řazení zakládá na hodnocení reálných lidí ze zahraničí. Výsledky některých anket jsou občas překvapivé, i mezi nejlepší polévky se dostaly ty, které třeba u nás tolik nebodují. Aktualizovaný žebříček polévek zveřejnil TasteAtlas teprve nedávno, výsledky jsou tak velmi aktuální.

Doporučeno
Od American History X až po Star Wars: Tohle je 15 nejlepších antifašistických filmů a seriálů všech dob Od American History X až po Star Wars: Tohle je 15 nejlepších antifašistických filmů a seriálů všech dob 27. února 2025 v 7:00
Doporučeno
Spánek delší než 9 hodin nebo samota. Podívej se, jaké faktory mohou výrazně ovlivnit délku života Spánek delší než 9 hodin nebo samota. Podívej se, jaké faktory mohou výrazně ovlivnit délku života 26. února 2025 v 16:56
Doporučeno
Nejdražší kousek v šatníku, který nikdy nebude out. Vyraz s námi na Moravu podívat se, jak se šijí kroje Nejdražší kousek v šatníku, který nikdy nebude out. Vyraz s námi na Moravu podívat se, jak se šijí kroje 26. února 2025 v 13:00

10. Gulášová polévka

„Gulášovka, je základem mnoha domácností i restaurací, se často podává s chlebem a lze si ji vychutnat jako předkrm nebo hlavní chod,“ uvádí web. A má rozhodně pravdu, přeci jen je polévka z masa, brambor a koření vlastně o něco lehčí verzí guláše a vychutnat si ji můžeš v téměř každé pořádné české restauraci či hospodě.

Bufet Na Hrádzi
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

9. Fazolová polévka

Toto může být pro mnohé překvapením, přeci jen fazole zrovna nepatří mezi hojně oblíbené ingredience. Pokud ale máš luštěniny v oblibě, fazolová polévka by podle turistů určitě neměla chybět na tvém jídelníčku. Obvykle se skládá z bílých fazolí vařených v aromatickém vývaru spolu s bramborami, kořenovou zeleninou a uzeným masem, dochutit ji můžeš i zakysanou smetanou.

fazolová polévka
Zdroj: Wiki Commons/stephanie monfette/volně k užití

8. Cibulačka

Ačkoli cibulačka pochází z francouzské kuchyně, česká verze je i u nás velmi oblíbená. Jedná se o jednoduchý a ostrý pokrm sestávající z karamelizované cibule vařené s vývarem na bázi masa nebo zeleniny. Obvykle se podává s křupavými plátky chleba a vrstvou strouhaného sýra navrchu. Někteří do ní přidávají i houby nebo brambory.

cibulačka
Zdroj: freepi/chandlervid85/volně k použití

7. Bramboračka

Klasická polévka z brambor a hub se dostala na sedmou pozici. „Ačkoli byla původně považována za jídlo chudých, stala se tato krémová bramborová polévka známá jako bramboračka jednou z klasik české kuchyně,“ připomíná TasteAtlas.

bramboračka
Zdroj: Wikimedia/volně k užití
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse