Web TasteAtlas pravidelně zveřejňuje žebříčky oblíbenosti různých jídel po celém světě. V jednom z nejnovějších příspěvků přinesl porovnání těch nejlepších českých polévek.
Platforma své řazení zakládá na hodnocení reálných lidí ze zahraničí. Výsledky některých anket jsou občas překvapivé, i mezi nejlepší polévky se dostaly ty, které třeba u nás tolik nebodují. Aktualizovaný žebříček polévek zveřejnil TasteAtlas teprve nedávno, výsledky jsou tak velmi aktuální.
10. Gulášová polévka
„Gulášovka, je základem mnoha domácností i restaurací, se často podává s chlebem a lze si ji vychutnat jako předkrm nebo hlavní chod,“ uvádí web. A má rozhodně pravdu, přeci jen je polévka z masa, brambor a koření vlastně o něco lehčí verzí guláše a vychutnat si ji můžeš v téměř každé pořádné české restauraci či hospodě.

9. Fazolová polévka
Toto může být pro mnohé překvapením, přeci jen fazole zrovna nepatří mezi hojně oblíbené ingredience. Pokud ale máš luštěniny v oblibě, fazolová polévka by podle turistů určitě neměla chybět na tvém jídelníčku. Obvykle se skládá z bílých fazolí vařených v aromatickém vývaru spolu s bramborami, kořenovou zeleninou a uzeným masem, dochutit ji můžeš i zakysanou smetanou.

8. Cibulačka
Ačkoli cibulačka pochází z francouzské kuchyně, česká verze je i u nás velmi oblíbená. Jedná se o jednoduchý a ostrý pokrm sestávající z karamelizované cibule vařené s vývarem na bázi masa nebo zeleniny. Obvykle se podává s křupavými plátky chleba a vrstvou strouhaného sýra navrchu. Někteří do ní přidávají i houby nebo brambory.

7. Bramboračka
Klasická polévka z brambor a hub se dostala na sedmou pozici. „Ačkoli byla původně považována za jídlo chudých, stala se tato krémová bramborová polévka známá jako bramboračka jednou z klasik české kuchyně,“ připomíná TasteAtlas.
