6. Houbová polévka
Opět trochu kontroverzní pokrm, houbovou polévku prostě buď miluješ, nebo nenávidíš. Připravit si ji můžeš z čerstvých či sušených hub, které si navíc můžeš vlastnoručně nasbírat. Polévka se obvykle dochucuje majoránkou a kmínem a podávat bys ji měl*a vždy teplou.

5. Rajčatová polévka
Tato krémová a osvěžující polévka z čerstvých rajčat nebo z rajčatového protlaku tě zahřeje v zimě i osvěží v létě. Obvykle se dochucuje bobkovým listem, novým kořením nebo hřebíčkem a zahušťuje se osmaženou cibulí a moukou. Nahoru doporučujeme přidat lístky bazalky.

4. Zelná polévka
O tom, jak zdravé kysané zelí je, se tu asi nemusíme rozepisovat. Není tak divu, že se zelná polévka dostala i do první pětky nejlepších polévek. Připravit si ji můžeš buď klasicky okořeněnou paprikou, nebo můžeš přidat smetanu a dát si zelňačku bílou. Dovnitř pak můžeš na ochucení přidat i klobásu.

3. Kulajda
A opět jsme u kontroverzí, kromě hub totiž k přípravě kulajdy potřebuješ i kopr, který je mezi lidmi snad ještě častěji nenáviděný. Nejlépe si ji asi vychutnáš v zimě. Pro tradiční kyselou chuť doporučujeme přidat i trochu octa a na závěr nezapomeň servírovat se zastřeným vejcem.
