Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej předplatné Refresher+ již od 25 Kč 🤩
Čteš poslední stranu článku:
Tohle jsou nejlepší české polévky podle turistů. Zvítězil oblíbený lék na kocovinu

2. Hrachová polévka

Další luštěninou hojně využívanou v české kuchyni je hrách. Většině z nás se asi hned vybaví šedozelená kaše ze školních jídelen, pokud si ale na polévce dáš záležet a k hrášku přidáš různé druhy kořenové zeleniny, klidně i uzené maso a koření, jako je kmín nebo majoránka, určitě tě překvapí. Nahoru můžeš přidat i zakysanou smetanu a hlavně dokřupava usmažené či opečené krutony.

Hrachová polévka.
Hrachová polévka. Zdroj: Freepik/na voľné použitie

1. Česnečka

No a absolutním vítězem mezi cizinci se stala polévka česneková. „Podle Čechů je nejlepším lékem na nachlazení nebo kocovinu mísa česnečky,“ píše server a my nemůžeme nesouhlasit. Nejlépe si ji navíc vychutnáš s čerstvými krutony a strouhaným sýrem.

Česnečka
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Dezidor/na voľné použitie
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Zpět
Sdílet
Diskuse