Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2016 20:43
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Solarin je nejbezpečnější smartphone na světě s pořádně mastnou cenou. Zájemce vyjde až na 325 tisíc korun

TECH BEZPEČNOST
Uložit Uložené

Jeden z nejdražších mobilních telefonů vyniká i pokročilými technickými specifikacemi a prémiovými materiály.

Výdobytky moderní doby nám během uplynulých dekád výrazně zjednodušily život. Pokud se dnes chceme s někým spojit, stačí z kapsy kalhot či kabelky vytáhnout smartphone a buď vytočit jeho číslo nebo popřípadě zvolit některou z dalších možností, jako například messenger. Často si ale ani neuvědomujeme, že digitální komunikace s sebou přinesla nové hrozby, které na nás číhají z každé strany. Za jednu z nich můžeme bez delšího váhání označit i takové odposlouchávání, přičemž nezáleží, kdo za ním stojí. Pokud neexistuje žádný pádný důvod, aby někdo něco takového dělal, tak má každý z nás nárok na osobní soukromí. Omluvit se proto dají případy, kdy byl pod drobnohledem jedinec podezřelý ze spáchání kriminálního činu, ale určitě ne případ s americkou bezpečností agenturou NSA a jejím sofistikovaným sledovacím systémem gigantických rozměrů, který odhalil bývalý zaměstnanec Edward Snowden. A také spousta dalších případů, kde šlo buď o průmyslovou špionáž nebo o snahu uškodit dotyčnému kvůli nedořešenému konfliktu z minulosti. Ochránit se před nechtěným sledováním nebo odposlechem není pro běžného člověka vůbec jednoduché, zvláště pokud nemá žádné znalosti z dané oblasti. Se smartphonem Solarin se to ale od června změní, přestože si ho nebude moci dovolit úplně každý.

Solarin je nejbezpečnější smartphone na světě s pořádně mastnou cenou. Zájemce vyjde až na 325 tisíc korun
Zdroj: www.wired.co.uk
Solarin je nejbezpečnější smartphone na světě s pořádně mastnou cenou. Zájemce vyjde až na 325 tisíc korun
Zdroj: www.wired.co.uk

Už jsme sice měli párkrát možnost vidět "nejbezpečnější telefon", při srovnání s tímto kouskem jsou však všechny ostatní pouze spousta elektronického odpadu. Solarin vybavil výrobce, bývalý startup Sirin Labs, nadstandardními bezpečnostními prvky, které zahrnují jak šifrování na úrovni vojenských standardů, tak i unikátní fyzické tlačítko na aktivaci jakéhosi ochranného štítu před potenciálně nebezpečnými signály z vnějšího prostředí. Následně zrealizované telefonní hovory údajně štít ochrání před zvědavýma ušima třetí strany, ale bližší detaily společnost Sirin Labs zatím veřejně neprozradila. Smartphone má být rovněž vybaven speciálním bezpečnostním softwarem, který má za úkol doplňovat přítomnou hardwarovou ochranu.

Solarin je nejbezpečnější smartphone na světě s pořádně mastnou cenou. Zájemce vyjde až na 325 tisíc korun
Zdroj: www.wired.co.uk

Co se týče technických specifikací, málokdo by od Solárinu očekával 5.5palcový IPS LED displej v 2K rozlišení, 23 MPx hlavní fotoaparát, čipset Snapdragon 810 včetně rychlého nabíjení, laserové zaostřování, tři kvalitní reproduktory s inteligentním zesilovačem nebo překvapivě rychlou konektivitu. Výrobce tak přinesl kombinaci velmi vysokého zabezpečení s luxusním designem od ostříleného designéra Karima Rashida, prémiovými materiály z leteckého průmyslu, precizním konstrukčním zpracováním a hi-end hardwarem, jaký dnes najdeme v letošních vlajkových lodích od předních značek. A to je vidět i na pořádně mastné cenovce, která se pohybuje ve výši více než 325 tisíc korun. Mobilní zařízení se zabezpečeným operačním systémem Android se začalo prodávat už nedávno, konkrétně 1. června. Měl by někdo zájem?

Domů
Sdílet
Diskuse