Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2016 10:40
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Restaurace, kde se k Wi-Fi jen tak lehce nepřipojíš. V cestě ti stojí náročný příklad jako z matematického pekla

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Její majitel asi nemá internet moc v lásce.

Mnohé kavárny a restaurace se v poslední době rozhodly zamezit svým návštěvníků v používání Wi-Fi připojení zdarma, protože jejich majitelé věří, že člověk by si měl přijít do podniku popovídat s ostatními a socializovat místo ťukání do mobilu. Thajská restaurace v americkém San Antoniu s názvem Yaya's si proto řekla, že zákazníkům sice nabídne možnost připojit se na internet, ale něco pro to i budou muset udělat. Dopředu upozorňujeme, že pokud máš problém s matematickými výpočty a logickým myšlením, Yaya's se raději obloukem vyhýbej, protože na internet se tam nedostaneš.

Na stěně visí papír s nápisem "Heslo na Wi-Fi" a pod ním se nachází snad nejkomplikovanější matematický příklad, jaký jsme kdy viděli. Jeden chlapík s touhou připojit se v této restauraci na internet ho vyfotil a pověsil na Reddit s malou prosbičkou, zda mu tam lidé poradí, jenže ani tam se uživatelé nemohli dopracovat ke správnému výsledku. Někteří vypočetli cosi zcela zvláštního, jiní zase pochybovali o tom, zda se tento příklad vůbec dá vypočítat a třetí skupina, do které určitě patříme i my, raději rezignovala a nechala matematiku matematikou. Jak by ses však zachoval ty? Snažil by ses přijít na správnou odpověď, nebo bys jen sklonil hlavu a pokračoval v pojídání?

Restaurace, kde se k Wi-Fi jen tak lehce nepřipojíš. V cestě ti stojí náročný příklad jako z matematického pekla
Zdroj: Joshua Glock
Domů
Sdílet
Diskuse