Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. února 2017 23:31
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Blázniví holubi bombardují Facebook a štvou lidi po celém světě. Jaký je příběh za touto nálepkou a proč uživatele irituje?

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Trash Dove je nový internetový fenomén.

Tisíce Čechů se dnes probudilo do dne, který by byl stejně obyčejný jako každé jiné úterý. Po otevření Facebooku jsi však mohl zahlédnout zvláštní úkaz – do náhodného komentáře dal nějaký člověk podivnou, o zem si hlavu bouchající fialovou věc (= klování), kterou mnoho lidí chybně označuje za páva. Ve skutečnosti je to holub, pochází ze setu nálepek Trash Dove a momentálně bomarduje český Facebook.

Blázniví holubi bombardují Facebook a štvou lidi po celém světě. Jaký je příběh za touto nálepkou a proč uživatele irituje?
Zdroj: Facebook Stickers

Je všude. Otevřeš si komentáře čehokoli a vidíš tam o hlavu si mlátícího se holuba. No ani ty nechápeš, proč to sakra každý postuje do komentářů? Holub se šíří, protože je zkrátka vtipný. Lidé to začali spamovat v komentářích, přidali se zábavné facebookové stránky a o Trash Dove se brzy dozvědělo celé Česko. Facebooku nikdy nechyběla kreativita při svých nálepkách, umělec Syd Weiler to však s fialovými holuby posunula na nový level. Celý set obsahuje plno bláznivých nálepek, všechny jsou podobně šílené a tím způsobem i vtipné. Za pár hodin se Trash Dove dostal na celý český i slovenský Facebook, některé lidí však již začal hyperaktivní holub štvát. 

Jako každý fenomén či meme, i fialový holub má svůj příběh. Jeho internetová kariéra začala před pár dny v Thajsku a Trash Dove se tam podobně jako u nás stal populárním. Syd Weiler se z úspěchu radovala a na internet zavěsila fotku holuba, který drží thajskou vlajku ve své noze jako poděkování. Nebyla však dostatečně prozíravá, část Thajců dělí objekty na dvě skupiny podle hodnot. Ty s vyšší, jako například právě thajská vlajka, jsou velmi respektovány, ty zbývající jsou považovány za běžné. Jako například nohy. Navíc, nohy jsou konec našeho těla a aby držely vzácnou thajskou vlajku, to je přece něco nepředstavitelného. Set smajlíků dorazil i k nám a to, co vidíš teď na každé větší facebookové stránce, je důkazem jeho úspěchu. Facebook trefil opět do černého, a i když holub mnoho lidí štve, většina se skvěle baví.

Blázniví holubi bombardují Facebook a štvou lidi po celém světě. Jaký je příběh za touto nálepkou a proč uživatele irituje?
Zdroj: Facebook Stickers
Domů
Sdílet
Diskuse