Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. března 2017 8:57
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Dánský chlapec objevil havarované nacistické letadlo i s pilotovým tělem přímo na louce. S otcem se mu ho nakonec podařilo vykopat

ZAJÍMAVOSTI DÁNSKO
Uložit Uložené

Z dějepisného projektu se stal nález mrtvého pilota.

Daniel Kristiansen přemluvil svého otce Klause, aby mu pomohl s projektem na dějepis a protože ho zajímalo zejména období druhé světové války, vydali se spolu na louku i s detektorem kovu, aby se pokusili najít nějaké fragmenty či úlomky z válečného období. Vzpomněli si i na dědečkův příběh o tom, že na jejich farmě nedaleko města Birkelse za války spadlo německé letadlo, ale nikdy se z něj nenašly téměř žádné části, a tak považovali příběh za trochu přitažený za vlasy.
 
Zůstali dvojnásobně překvapeni, když díky detektoru kovů identifikovali místo na poli, kde začali objevovat kovové úlomky a místo je zaujalo natolik, že si od souseda půjčili malý bagr a po vykopání jámy v hloubce až sedm metrů narazili na kusy letadla společně s kostmi a oblečením německého pilota. Letadlo tam podle informací mělo spadnout někdy koncem roku 1944 a policejní složky, které přijely na místo, se vyjádřili, že by mělo jít o letadlo Messerschmitt, ve kterých bojovali nacisté. Pozůstatky pilota i letadla již mají v rukou pracovníci místního muzea a zanedlouho bychom mohli znát i identitu mrtvého vojáka, což by Danielův projekt udělalo ještě zajímavějším.

Doporučeno
Jak si užít Kodaň, ale nevyhlásit osobní bankrot? Toto jsou budget friendly tipy na výlet do dánské metropole Jak si užít Kodaň, ale nevyhlásit osobní bankrot? Toto jsou budget friendly tipy na výlet do dánské metropole 15. srpna 2023 11:00




Domů
Sdílet
Diskuse