Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. srpna 2017 15:57
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

V Praze se otevřela nová knihovna věcí. Neutrácej, půjčuj si

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Library of Things Prague najdeš v Hybernské ulici.

V březnu letošního roku byla v pražském Goethe Institutu na Masarykově nábřeží otevřena první knihovna věcí u nás. Nyní je veřejnosti zpřístupněn podobný projekt – Library of Things Prague. Nachází se v Hybernské ulici a jeho myšlenka je jasná. Díky LOT můžeš ušetřit spoustu peněz za věci, které využiješ třeba jen párkrát do roka, věci, které jsi vždycky chtěl a nikdy neměl, nebo si chceš prostě jen vyzkoušet něco nového.

Library of Things byla slavnostně otevřena 25. července a navazuje na celosvětový koncept, který má svá sídla v amerických i evropských metropolích. Ve sbírce knihovny se nachází řada předmětů, jako jsou stany, deskové hry, hudební nástroje, sportovní náčiní nebo trampolína, které si můžete velice jednoduchým způsobem na potřebný počet dnů zapůjčit. Stačí se bezplatně zaregistrovat v katalogu knihovny, vybrat potřebnou věc k zapůjčení, skočit si pro ni do areálu Hybernská a zaplatit danou zálohu a třeba i dobrovolný příspěvek pro knihovnu. Nemusíš tak zbytečně utrácet za nové věci a velmi ulevíš také svému domácímu úložnému prostoru.

V Praze se otevřela nová knihovna věcí. Neutrácej, půjčuj si
Zdroj: Library of Things Prague

Za realizací tohoto projektu stojí parta pěti lidí, kteří podporují sdílenou ekonomiku a konec plýtvání s věcmi a kromě půjčování různorodých předmětů plánují v prostorách knihovny pořádat další doprovodné akce a workshopy. Zkrátka a dobře chtějí na tomto místě, které vzniká pod záštitou Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, budovat komunitní místo pro lidi s nimi myšlenkově souznějící a dát jim prostor společně také uspořádat nějaký program. Ten můžete sledovat na oficiálních stránkách LOT nebo facebookovém profilu

V Praze se otevřela nová knihovna věcí. Neutrácej, půjčuj si
Zdroj: Library of Things Prague
Domů
Sdílet
Diskuse