Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. srpna 2017 21:43
Čas čtení 0:00
Marek R.

Tweet Baracka Obamy se stal nejlajkovanějším v historii. Po událostech v Charlottesville v něm odsoudil rasismus a nenávist

ZAJÍMAVOSTI TWITTER
Uložit Uložené

Ve Spojených státech amerických to momentálně vře.

Ve Spojených státech amerických momentálně není příliš důvodů k úsměvu, hlavně po událostech ve městě Charlottesville, kde se sešli náckové a jeden z nich zabil 32letou Heather Heyer. Vzestup krajní pravice tak netrápí jen Evropu, ale zatímco představitelé zemí starého kontinentu dokáží pojmenovat tyto události pravými jmény, prezident Spojených států amerických v tomto směru zaostává a jeho činy tak dokonce kritizují i ​​republikáni jako George Bush, John McCain či Marco Rubio.
 
Opačně se k událostem v Charlottesville postavil exprezident Barack Obama, který na svůj Twitter profil zavěsil fotografii dětí odlišných ras pohlížejících na něj z okna. K fotce přiložil citát svého osobního hrdiny Nelsona Mandely, který zní: „Nikdo se nerodí s nenávistí vůči jinému člověku pro barvu jeho kůže, původ či náboženství.“ Od té doby jeho tweet lajklo 3,6 milionu lidí, čímž se mu podařilo překonat rekord této sociální sítě a je výborné, že se to podařilo právě tweetu s takovým poselstvím.


Domů
Sdílet
Diskuse