Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2017 19:15
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Čech objevil světoznámé nástupiště 9¾ z Harryho Pottera v Liptovském Mikuláši. Vtipná momentka rychle začala kolovat po internetu

ZAJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložit Uložené

Na Slovensku se díky šikovné práci s perspektivou skrývá kouzelnické nástupiště.

Každý fanoušek Harryho Pottera v dětství snil o tom, že mu jednoho dne přijde domů dopis o tom, jak ho očekávají v Bradavicích, protože je předurčen stát se čarodějem. Naneštěstí, Harry ani Bradavice nejsou skutečné, ale to nezabránilo milovníkům kouzelnické ságy vtěsnat množství charakteristických míst z knih a filmů do skutečného světa. Na londýnské stanici King's Cross bys mohl najít repliku známého nástupiště 9¾, avšak snad nikdo z nás netušil, že žádná replika, ale skutečné čarodějnické nástupiště, se ukrývá v Liptovském Mikuláši. 

Čech Josef Čermák se na výletě po Slovensku zastavil i u místní autobusové nádraží v Liptovském Mikuláši a při detailním pohledu na jednotlivá nástupiště mu jako jedinému neunikla příležitost udělat si fotografii hodnou kouzelníka. Zapózoval si tak, že na jedné straně je patrné nástupiště číslo 9 a na druhé zase nástupiště ¾, což je samozřejmě jen šikovná hra s úhly a perspektivou, ale nikdo mu už nevezme, že Harryho nástupiště v městě skutečně našel. Záběr pak Josef přidal na Twitter, kde označil i J. K. Rowlingovou a kdoví, možná se za pár měsíců britská spisovatelka nechá přemluvit i k cestě na Slovensko. O fotografii se postarala Josefova přítelkyně s pseudonymem Ivunec a my jen doufáme, že se jim v Liptovském Mikuláši líbilo.

Doporučeno
Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou? Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou? 22. března 2024 14:00


Domů
Sdílet
Diskuse