Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2017 3:45
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Nad sebevraždou nepřemýšlejí jen depresivně působící lidé. Dle dívky, která se o ni pokusila, může být kandidátem kdokoliv v tvém okolí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

O zničení toho nejvzácnějšího, života, se může lehce pokusit každý z nás.

Pokud vidíme, jak se někdo, koho známe, neustále směje a usmívá, automaticky si myslíme, že všechno v jeho životě jde podle plánu, ale vůbec to tak nemusí být. Často posuzujeme psychický stav lidí právě podle toho, jak na první pohled vypadají, ale mnohdy takto činíme velmi velkou chybu. Dotyčný člověk může pod veselou maskou skrývat nepříjemné zážitky, šikanu či sebevražedné myšlenky, a pokud nad ní vážně uvažuje, pravděpodobně se svému okolí nesvěří. 

Alespoň tak praví mladá Milly Smith zdůrazňujíc, že podle tohoto pravidla může nad ukončením svého života pomýšlet kdokoliv z našeho okolí. Milly není zrovna celebritou, ale se sebevraždou má až příliš dobré zkušenosti. Dnes působí jako poradkyně v oblasti psychického zdraví, ale když měla čtrnáct, kvůli šikaně od svého okolí často sáhla právě po možnosti seriózního uvažování nad sebevraždou. 

Potřebovala pomoc fundovaného odborníka, ale když navštívila lékaře, odbyl ji slovy, že nevypadá moc sebevražedné, protože do jeho ordinace dorazila s úsměvem na tváři. Doktor tehdy jen pravděpodobně mávl nad, jak to on viděl, rozmary mladé dívky vcházející do puberty a bojující o pozornost, ale Milly tato věta hluboko zahanbila a cítila se velmi uraženě a hloupě. Sebevražedné myšlenky se začaly hromadit a především ztratila jakoukoliv chuť řešit své problémy.

O několik let později se v obývacím pokoji předávkovala a probudila se až v nemocnici. Život jí zachránil její přítel, kterému se se vším svěřovala, ale její rodina neměla o ničem ponětí, protože prostě nevypadala na to, že by mohla někdy spáchat sebevraždu, i když se toho pod povrchem skrývalo mnohem víc. Milly si na internetu získala velké množství podpory a díky jejímu příběhu začali ty své zveřejňovat úplně cizí lidé, jejichž psychický stav mnoho lékařů zlehčovalo. Proto se rozhodla prostřednictvím Instagramu šířit jakousi osvětu, protože, jak ona sama říká, obličej trápení vůbec nemusí prozradit

Domů
Sdílet
Diskuse