Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. října 2017 13:27
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Manželé okradli Amazon o více než milion eur díky promyšlenému systému

ZAJÍMAVOSTI AMAZON
Uložit Uložené

V Amazonu doplatili na svůj přístup k zákazníkům.

Společnost Amazon se z nenápadného internetového prodejce knih vyvinula na celosvětový fenomén, kde každý den proběhnou miliony transakcí, a tak je složité mít pod kontrolou každičkou z nich. Právě obrovský objem objednávek využila ve svůj prospěch dvojice z amerického státu Indiana. Erin Joseph Finan a Leah Jeanette Finan začali benevolentnost zákaznické podpory Amazonu zneužívat již před několika lety, protože zjistili, že pokud společnosti nahlásí, že jim objednané zboží dorazilo poškozené nebo nefunkční, Amazon příliš dlouho žádosti nezkoumá a rovnou posílá náhradní zboží zcela bezplatně.

Finanovi si proto vytvořili desítky falešných identit a z portálu si objednávali zařízení jako inteligentní hodinky od Samsungu, GoPro kamery či herní konzole PlayStation nebo Xbox. Vše jim samozřejmě dorazilo v bezvadném stavu, ale to je nezastavilo v tom, aby Amazonu neustále neposílali žádosti o náhradu poškozeného zboží. Za pár let, co se svému promyšlenému podvodu věnovali, se jim podařilo vydělat více než 1 milion eur a komplexní struktura za podvodem nekončila pouze u manželů. Veškeré zboží, které od Amazonu získali, ať už za peníze nebo bezplatně, posílali své spojce a produkty končily v New Yorku. Dvojici nyní hrozí až 20 let vězení a pokuta do výše 500 tisíc dolarů, takže svůj plán nakonec nedomysleli do úplné dokonalosti.

Manželé okradli Amazon o více než milion eur díky promyšlenému systému
Zdroj: Flickr
Domů
Sdílet
Diskuse