Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2017 22:30
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Mužům je lépe s kamarády než s přítelkyněmi. I v tom nejsilnějším vztahu se někdy necítí dobře

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Svěřit ty nejtajnější informace své přítelkyni není dle vědců ta nejlákavější možnost.

Zdá se, že ani v tom nejhlubším vztahu si dvojice zcela nedůvěřuje. Výsledky skupiny vědců z University of Winchester tvrdí, že se muž cítí lépe s jeho kamarádem než s přítelkyní, jakkoli silný je vztah mezi ním a ní. Desítky studentů porovnávaly, povídaly a psaly o svých zážitcích a pocitech z průměrných rozhovorů s blízkým kamarádem a přítelkyní a z výzkumu plyne, že muži jsou mnohem otevřenější vůči jiným mužům než vůči ženám, a to i v případě, že jejich vztah trvá opravdu dlouho.

Mužům je lépe s kamarády než s přítelkyněmi. I v tom nejsilnějším vztahu se někdy necítí dobře
Zdroj: unsplash.com

Vysvětlení, které se za tímto skrývá, je přitom vážně zajímavé. Tím, že si většina mužů prochází stejnými problémy v mnoha oblastech, mohou předpokládat, že druhý muž toho prvního pochopí mnohem lépe. Nebude ho posuzovat ani když odhalí i ta nejtemnější tajemství či nejzvrácenější fantazie, což se však nedá říct o opačném pohlaví. Podle výzkumu si muži před svými přítelkyněmi dávají pozor na obsah jejich slov mnohem více než před kamarády, bojí se totiž, že by jejich řeči mohly výrazně ovlivnit přítelkynino smýšlení. Naopak, rozhovor muže s mužem nabízí jistotu toho, že druhá strana vnímá problémy stejně a místo podivení a zděšeného pohledu dokáže často nabídnout i konstruktivní odpověď.

Domů
Sdílet
Diskuse