Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. října 2017 12:28
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Mladou Karlu za čtyři roky znásilnilo zhruba 43 tisíc mužů. Násilníci se jí denně smáli přímo do očí při zvrácených skutcích

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Obchodování s lidmi je v Mexiku stále obrovským problémem.

Mexiko i v dnešní době prožívá složité časy, protože místní společnost je v permanentním stádiu rozkladu a z velké části ji ovládají kriminálníci. Na jedné straně stojí drogové kartely a na té druhé zase organizované skupiny specializující se na obchod s bílým masem, čili obchod s lidmi a zejména dívkami a ženami. Obětí pekelně silného průmyslu se ještě jako 12letá stala i Karla Jacinto, kterou si v mladém věku vyhlédl jeden z překupníků a z jejího nefunkčního domova ji vylákal za vidinou luxusního života.
 
Společně pak odešli do známého mexického města Tenancingo, kde sice žije pouze 11 tisíc stálých obyvatel, ale odvrácená stránka města je zodpovědná za to, že se z něj stalo jedno z největších center pro obchodování s lidmi v celém regionu. I mladá Karla dopadla stejně, neboť její pasák ji zanedlouho vzal do města Guadalajara a přinutil ji pracovat jako prostitutku.

Mladou Karlu za čtyři roky znásilnilo zhruba 43 tisíc mužů. Násilníci se jí denně smáli přímo do očí při zvrácených skutcích
Zdroj: Univision

Dnes 25letá Karla si na dlouhé čtyři roky neustálého utrpení vzpomíná jen se slzami v očích. Každý den začala pracovat už v deset ráno a skončila až o půlnoci, takže průměrně se u ní za jeden den vystřídalo až 30 mužů a žádný z nich nebral ohledy na to, kolik má let a jaké hrozné chvíle prožívá. Za čtyři roky ji tak znásilnilo přibližně 43 tisíc mužů a kromě neustálého sexuálního zneužívání byla pravidelně trestána i pasákem, který ji po příchodu domů bil řetězem, plival po ní a dokonce i popálil horkou žehličkou, aby si zapamatovala, jak se má chovat. Ještě hůře dopadla policejní akce, která ji měla zachránit i s dalšími desítkami dívek, protože policisté si po příchodu začali nezletilé dívky fotit úplně nahé namísto toho, aby se postarali o jejich bezpečnost.
 
Každý rok se v Mexiku proti své vůli dostane do kolotoče obchodování s lidmi více než 20 tisíc lidí a obchod s bílým masem přetrvává jako jeden z největších mexických problémů. Uvědomuje si to i samotná Karla, která již několik let po svém osvobození ve věku 16 let pracuje na podpoře obětí sexuálního zneužívání a snaží se udělat krok dopředu pro hezčí mexickou společnost.

Domů
Sdílet
Diskuse