Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2017 15:13
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

PewDiePie už není nejvýdělečnějším youtuberem. Předběhl ho Dan, který před 5 lety začínal v Tescu

ZAJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložit Uložené

Švédský tvůrce se po roce plném skandálů propadl v žebříčku.

Magazín Forbes pravidelně sestavuje žebříčky nejvýdělečnějších osobností z mnoha oblastí a nedávno se pustil i do světa YouTube. Loni se na prvním místě suverénně umístil PewDiePie, který se stále drží na samotném vrcholu portálu, ale po různých skandálech a kontroverzích mu poslední rok nevyšel až tak, jak by mohl. V předchozím žebříčku dominoval na prvním místě díky výdělkům přes 15 milionů dolarů, jenže v letošní edici spadl až na 6. příčku a přilepšil si o 12 milionů dolarů, což je samozřejmě i tak obrovské množství peněz, avšak kdyby nebylo skandálů, PewDiePie mohl vystřelit ještě výše. Na pozici lídra žebříčku ho tak musel někdo nahradit, a pokud nejsi aktivní divák všemožných YouTube kanálů, pak ti zřejmě jméno Daniel Middleton alias DanTDM nic neříká.

PewDiePie už není nejvýdělečnějším youtuberem. Předběhl ho Dan, který před 5 lety začínal v Tescu
Zdroj: PewDiePie/Youtube

Donedávna neznámý Angličan začal svou kariéru ještě v roce 2012, zatímco byl stále zaměstnán v Tescu a po chvíli začal počet jeho fanoušků i zhlédnutí stoupat do nepředstavitelných výšin. Na první příčce letos skončil i díky tomu, že procestoval téměř celý svět v rámci své tour a vyprodával haly kdekoliv, kam jeho noha vkročila. Svědčí o tom i fakt, že Daniel vyprodal Operu v Sydney a téměř překonal rekord v nejrychlejším čase potřebném na vyprodání všech lístků. Žebříček ještě obsahoval známá jména jako VanossGaming, Dude Perfect, Markiplier či bratry Paulovy. Na 8. příčce skončil malý Ryan, který ve svých videích recenzuje hračky.

Celý žebříček nejvýdělečnějších youtuberů

1. Daniel Middleton (DanTDM) – $16,5 milionu

2. Evan Fong (VanossGaming) – $15,5 milionu

3. Dude Perfect – $14 milionů

4. Mark Fischbach (Markiplier) – $12,5 milionu

5. Logan Paul – $12,5 milionu

6. Felix Kjellberg (PewDiePie) – $12 milionů

7. Jake Paul – $11,5 milionu

8. Ryan ToysReview – $11 milionů

9. Smosh – $11 milionů

10. Lilly Singh (IISuperwomanII) – $10,5 milionu

Domů
Sdílet
Diskuse