Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. prosince 2017 13:36
Čas čtení 0:00
Radka T.

Bezdomovec stál hodiny v dešti, aby pohlídal zapomenutou tašku s penězi. Díky své poctivosti už nemusí být na ulici

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Bezdomovci nyní svitla naděje na lepší život.

Otevřené okno auta a v něm taška plná peněz je kombinací, která by zlákala k nečestnosti asi mnoho lidí. V rámci nedávného případu, který se stal v Glasgow, však měli zapomnětlivci velké štěstí. U jejich auta se totiž nacházel bezdomovec, který si toho všiml, ale ani ho nenapadlo si peníze vzít.

Bezdomovec James John McGeown spatřil zaparkované auto s otevřeným oknem a kabelkou rovnou na předním sedadle. Poctivost mu však nedovolila, aby si peníze vzal, ale ani aby tam tašku nechal jen tak, proto se rozhodl převzít nad autem stráž. A to i přesto, že venku bylo nevlídné počasí a pršelo.

James stál v dešti dvě a půl hodiny, ale když nikdo nepřicházel, rozhodl se tašku vzít. Ne však proto, aby se obohatil. Namísto toho ji odnesl do blízké advokátní kanceláře, aby byla v bezpečí. Nacházelo se v ní totiž 400 liber (~11 700 Kč). Aby se pojistil, nechal majiteli auta vzkaz, kde tašku s penězi najde.

Bezdomovec stál hodiny v dešti, aby pohlídal zapomenutou tašku s penězi. Díky své poctivosti už nemusí být na ulici
Zdroj: www.facebook.com

Auto patřilo Johnu McMonagleovi, majiteli místní restaurace, a taška jeho kolegyni Alyshi Orfordové. Ti byli šokováni, když zjistili, co se stalo. John veřejně poděkoval Jamesovi za jeho „fenomenální velkolepost“. Prý nemohl uvěřit tomu, že bezdomovec nic neukradl. „Myslím na to, že dnes spí na ulici, když mohl ukrást peníze a zaplatit si ubytování,“ prohlásil.

S Jamesem se nakonec šťastní zapomnětlivci setkali i osobně, John mu dal 40 liber a chtěl mu koupit nové boty i kvalitní spacák. To by však jeho bezútěšnou situaci vyřešilo jen částečně. John proto vytvořil sbírku na Go Fund Me. Vybrané peníze nepůjdou jen na pomoc Jamesovi, ale celé komunitě lidí bez domova. Aktuálně tam svítí téměř 17 000 liber (téměř 500 000 korun), přičemž cílem bylo vybrat alespoň 5 tisíc. John zároveň informoval, že Jamese závislého od alkoholu odvezl na léčení, kde má pobýt tři týdny.

Bezdomovec stál hodiny v dešti, aby pohlídal zapomenutou tašku s penězi. Díky své poctivosti už nemusí být na ulici
Zdroj: www.facebook.com
Domů
Sdílet
Diskuse