Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. prosince 2017 16:40
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Tony je slepý i hluchý, ale procestoval už 125 zemí. Handicap mu nezabránil v plnění snů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Při svých cestách navštívil

Pokud trpíš prokrastinací a jednoduše nedokážeš najít motivaci nebo odhodlání k práci, která tě posouvá dál a dává ti smysl, mnoho expertů navrhuje, aby sis drasticky uvědomil, že na této planetě nebudeš věčně a každou vteřinou jsi blíže k smrti. Všechny momenty by sis tak měl užívat naplno a důkazem je toho i 39letý Brit Tony Giles, který stihl navštívit již úžasných 125 zemí. Samozřejmě, odhodlaných cestovatelů se na světě nachází plno, Tony však má vše výrazně náročnější než ostatní. Jako desetiletý totiž kompletně přišel o zrak a navíc je hluchý. I tak se ale rozhodl procestovat celý svět. Pro slepého člověka jde podle něj o tu největší výzvu.

Většinu cest přitom absolvuje sólo a s cestováním začal v roce 2000, kdy skončil v americkém městě New Orleans. Tehdy se poprvé přesvědčil o tom, že to stojí za to a navíc že všeho dosáhne sám. Pro Independent úsměvně zhodnotil, že víkend strávil především objevováním a také pitím. Brit si na vlastní kůži vyzkoušel střílení z AK-47, navštívil Mali v době politického převratu a dokonce ho i zatkli na etiopsko-keňských hranicích. Na cestě našel i svou aktuální partnerku Tatianu, povedlo se mu tak v Řecku. Tony nevidí absolutně nic a je závislý na naslouchacích zařízeních, přesto je prý absolutně spokojený a v životě mu téměř nic nechybí.



Tony je slepý i hluchý, ale procestoval už 125 zemí. Handicap mu nezabránil v plnění snů
Zdroj: TonyTheTraveler
Tony je slepý i hluchý, ale procestoval už 125 zemí. Handicap mu nezabránil v plnění snů
Zdroj: TonyTheTraveler
Domů
Sdílet
Diskuse