Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. prosince 2017 12:20
Čas čtení 0:00
Radka T.

Lidé jsou zhrozeni ze lvic z ruského cirkusu. Dle nich jsou obézní, trenér však tvrdí, že jsou jen staré a hodně spí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Lvicím prý nic není. Lidé, kteří viděli jejich fotky, se o ně ale obávají.

Cirkusy, v nichž vystupují zvířata, překážejí nejen aktivistům. Stále více lidí si uvědomuje, že za tím může být i krutá drezúra, přestože majitelé většinou tvrdí opak. Jenže něco na tom asi přece jen bude, protože se postupně po celém světě objevují zákazy vystupování zvířat v cirkusech. I přesto se občas provalí šokující zjištění. Za takové se dají označit záběry ze show se lvicemi v jednom ruském cirkuse.

Jsou to právě lvice, kdo vyvolal rozruch i za hranicemi Ruska. Problémem je jejich velikost, jednoduše jsou podle lidí až příliš tlusté, přímo obézní. Podle více lidí je to jednoznačných znakem krutosti. Jejich trenér však tvrdí, že lvům nic není, podle něj rozhodně nejsou obézní, právě naopak, prý se cítí skvěle.

Podle trenéra jsou jen staré. „Když lidé stárnou, tak přibírají, totéž platí i u zvířat,“ tvrdí Vitalij Smoljanec. Lvice konzumují jídlo prý jen jednou denně, a to až večer, přičemž za dobrý výkon občas dostanou pamlsek. Jejich denní příjem má podle cirkusu představovat 6 kilogramů masa, litr mléka a vitamíny.

Jejich trenér připouští, že přibrat mohly proto, že ve vyšším věku obvykle více spí. Tvrdí, že je nedrží v klecích, trénují tři hodiny denně a že v cirkuse se o jejich zdravotní stav zajímají a sledují ho.

Domů
Sdílet
Diskuse