Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. prosince 2017 21:05
Čas čtení 0:00
Radka T.

Na nejmenší ostrov světa se vešel jen dům a strom. Kdo si nedá pozor, může skončit ve vodě

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Maličký ostrov poutá pozornost turistů.

Bydlet v rámci možností co nejdále od svých sousedů rozhodně nemusí být až tak špatný nápad. To si zřejmě mysleli i majitelé ostrůvku s názvem Just Room Enough, prý nejmenšího na světě.

Ostrůvek se nachází na řece Svatého Vavřince, která odděluje stát New York a provincii Ontario. Na řece je však celkově až 1 864 ostrovů. Tento má rozlohu jen 306 metrů čtverečních.

Ostrov kdysi nesl název Hub, ale jen dokud ho nekoupila rodina Sizelandova. Ta na kousku země postavila dům a strom, čímž zabrala skoro celé jeho území. Proto si případní obyvatelé musí dávat při vycházení z domu pozor na to, kam budou klást nohu. Snadno totiž mohou skončit ve vodě.

Rodinka, která ostrov koupila a následně ho přejmenovala, v něm chtěla trávit hlavně víkendy. Zvědavost turistů ale její plány zničila. Není divu, díky své malebnosti je Just Room Enough opravdovou atrakcí.

Domů
Sdílet
Diskuse