Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2018 20:21
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Pavouk svlékající starou kůži vystrašil Australany mimozemským vzhledem. Ze svých 8 noh na chvíli udělal 16

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Narazit na podobné přírodní divadlo není žádná sranda.

Každé setkání s pavoukem znamená pro lidi trpící arachnofobií nekonečný odpor a strach, a tak by měli se živočichem natočeným na kameru před pár dny v Austrálii zřejmě pořádný problém. Velký maloočkovitý pavouk se dostal do situace, v níž už musel shodit svou starou kůži a vyměnit ji za novou, a proto se pustil do namáhavé práce, která trvala několik minut.

Všimli si ho členové jedné australské rodiny. Na pavouky jsou zvyklí, ale na monstrum se 16 nohama zpočátku nemohli zareagovat. Pavouk měl 16 nohou samozřejmě pouze dočasně, protože stahující kůže zůstávala v celku, avšak pohled na pracujícího pavouka občas připomínal scénu, kterou bychom si představovali na vzdálené planetě.

Video trvá více než 7 minut a na konci dokonce natáčející člověk pavoukovi trochu pomůže, přičemž živočich zpočátku jen tak ležel a rodina si proto myslela, že zemřel. Vše se změnilo až v momentě, kdy ze sebe začal tlačit svou starou kůži dolů a nakonec ji nechal i s nohama ležet na místě a odešel po svých pryč.

Domů
Sdílet
Diskuse