Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2018 20:06
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Takto Kim chce, abychom vnímali Severní Koreu. Fotky turistů, které země schválila, ji vykreslují jen v dobrém světle

ZAJÍMAVOSTI KLDR
Uložit Uložené

Čistota, práce, úsilí. Tři slova, která jsou přesným opakem diktatury z Korejského poloostrova, ale na propagačních materiálech je s lehkostí najdeš.

O problémech Severní Koreje tě informujeme poměrně často, ale obvykle jde o objevy západního světa. Tentokrát se však pojďme podívat přímo na něco, čím se KLDR chce skutečně prezentovat. V nedávném rozhovoru s Martinem Navrátilem, který Severní Koreu několikrát navštívil, ses měl možnost dozvědět o tvrdé kontrole, kterou si procházejí turisté.

Při vstupu do země ti odeberou smartphone, a i když ti povolí fotoaparát, jsi neustále pod pečlivou kontrolou. Přesto ti ho při odchodu ze země pořádně zkontrolují a drtivou většinu fotek vymažou. Pokud však záběry vykreslují KLDR v dobrém světle, země možná povolí jejich zveřejnění i v západním světě, díky čemuž máme unikátní pohled na to, jak uzavřená diktatura chce, abychom ji viděli.

Tyto záběry samozřejmě okamžitě skončí na internetu a my ti tak dokážeme přinést jedinečný pohled na to, jak se diktatura snaží vypadat před turisty a jakým způsobem se chce v zahraničí prezentovat.

Domů
Sdílet
Diskuse