Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. září 2018 10:13
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Amazon se stal po Applu druhou společností, jejíž hodnota překročila hranici 1 bilionu dolarů

ZAJÍMAVOSTI AMAZON
Uložit Uložené

Po měsíci jsme se dočkali další bilionové firmy.

Tyto dny jsou pro americkou společnost Amazon se sídlem v Seattlu mimořádně historické. Podařilo se jí totiž dosáhnout významného milníku. Její tržní kapitalizace překonala 1 bilionu amerických dolarů, čímž se stala druhou veřejně obchodovanou americkou firmou, hned po Apple, jejíž hodnota překonala tuto hranici.

Akcie populárního internetového prodejce vzrostla až na 2050,27 dolaru, díky čemuž se mu podařilo pokořit pomyslnou bilionovou čáru. Výpočet vychází z poslední kvartální zprávy firmy z prvního prázdninového měsíce, podle níž je v oběhu 487 741 189 akcií Amazonu.

V tomto roce dosud vzrostla hodnota akcií společnosti o 70 % a za posledních 12 měsíců téměř dvojnásobně. I to svědčí o velkém úspěchu Amazonu, který podle mnohých analytiků po čase překoná v číslech i samotného technologického giganta s nakousnutým jablíčkem.

Doporučeno
Čtyřdenní pracovní týden mi umožňuje věnovat se mému koníčku, říká mladý hobby kulturista Čtyřdenní pracovní týden mi umožňuje věnovat se mému koníčku, říká mladý hobby kulturista 29. listopadu 2023 10:00

Je však nutné si připomenout, že i v takové gigantické a nadnárodní korporací, jakou je Amazon, se nemají zaměstnanci zrovna nejlépe. Samozřejmě se to netýká vysoce postavených pracovníků či manažerů, ale například běžných dělníků, kteří mají nejnižší možný plat a pracují až do vyčerpání.

Domů
Sdílet
Diskuse