Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. října 2018 19:11
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Leoš Mareš nechtěně zveřejnil číslo své kreditní karty. U některých obchodníků ji můžeš použít bez CVV kódu

ZAJÍMAVOSTI LEOŠ MAREŠ
Uložit Uložené

Známý moderátor v rámci kampaně pro Mastercard nemyslel na to, že v dnešní době se najde pár obchodů, kde si můžeš objednat bez zadání kódu na zadní straně.

Leoš Mareš je s velkou pravděpodobností nejsledovanějším Čechem na Instagramu. V dnešní době jsou jeho followeři zároveň smířeni s tím, že tuto sociální síť využívá kromě běžných příspěvků i na promo pro různé firmy a jejich produkty a služby. Zároveň však očekávají, že si spolupráci předem promyslí a nespojí se kvůli penězům s čímkoliv.

Aktuálně je kromě spousty jiných známý moderátor součástí kampaně pro Mastercard. Ta v současnosti promuje novou službu, díky které máš ve své bankomatové kartě zabudovaný lístek na MHD. Namísto dvou karet ti ve skutečnosti stačí jen jedna.

Že to opravdu funguje chtěl Leoš dokázat prostřednictvím svých instagramových příběhů, kde natočil kontrolu revizorem. Ta sice byla podle všeho inscenovaná, ale Mareš při tom pravděpodobně nechtěně natočil číslo své karty tak, že se dá bez problémů přečíst.

Mnozí si možná řeknou, že bez CVV kódu na zadní straně je karta nepoužitelná, ale IT odborník Michal Špaček je opačného názoru. Dokonce i takový obchodnický velikán jako Amazon umožňuje platby bez čísla ze zadní straně karty. Pochopitelně je ve hře i verze, že Leoš o zveřejnění čísla ví a na kartě nemá žádné peníze, ale v tomto případě je nejhorším možným příkladem pro všechny, kteří ho sledují. V dobách, kdy všichni opodstatněně bojují za bezpečnost na internetu, by byl totiž černou ovcí.

Celé video z Leošova instagramového příběhu najdeš zde.

Leoš Mareš nechtěně zveřejnil číslo své kreditní karty. U některých obchodníků ji můžeš použít bez CVV kódu
Domů
Sdílet
Diskuse