Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
25. prosince 2018 19:12
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Dánové vymysleli trenky i kalhotky, které si nemusíš vyměňovat ani prát celé týdny

TECH DÁNSKO
Uložit Uložené

Zajímavý produkt, který však nechce podporovat lenost.

Kdybys mohl nosit jeden kus spodního prádla klidně i několik týdnů s vědomím, že se nijak neznečišťuje ani nezapáchá, šel bys do toho? Díky dánské značce Organic Basics takové spodní prádlo již existuje.

Dánové před pár lety přemýšleli nad tím, že textilní průmysl se velmi pomalu přizpůsobuje udržitelnému trendu, slabě využívá recyklované materiály a znečišťuje naši planetu. Vymysleli proto textil, díky kterému ho na sobě můžeš nechat dny i týdny bez vyměňování, protože obsahuje stříbro.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Organic Basics (@organicbasics),

Nejde o levný materiál, avšak o jeho účinnosti svědčí fakt, že NASA ho používá při filtrování vody pro astronauty. Stříbro je totiž materiál eliminující bakterie, přičemž Dánové tvrdí, že stříbro obsažené v jejich spodním prádle zabíjí až 99,9 % bakterií i zápachu, které se při nošení přirozeně vytvářejí.

Šéf firmy Organic Basics Mads Fibiger si se svými kolegy uvědomují, že neustále nakupování, mytí a opětovné vyhazování nejen spodního prádla naší planetě nijak neprospívá. Díky výrobkům této společnosti tak můžeš svou troškou přispět k udržitelnosti a šetrnosti k životnímu prostředí.

Doporučeno
Jak si užít Kodaň, ale nevyhlásit osobní bankrot? Toto jsou budget friendly tipy na výlet do dánské metropole Jak si užít Kodaň, ale nevyhlásit osobní bankrot? Toto jsou budget friendly tipy na výlet do dánské metropole 15. srpna 2023 11:00

Samozřejmostí je, že produkty jsou vyrobeny ze 100 % recyklovaných materiálů a neobsahují dokonce žádné švy, takže i při dlouhodobém nošení bys neměl mít žádné problémy s pohodlím.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Organic Basics (@organicbasics),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Organic Basics (@organicbasics),

Domů
Sdílet
Diskuse