Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2019 15:05
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Tento kněz se vrhl do hořícího Notre-Damu, aby zachránil posvátné klenoty

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Francouzský kněz se stal ze dna na den uznávaným hrdinou.

Jméno otce Fourniera budou křesťané z Francie nejbližší dny určitě vychvalovat do nebes. Kaplan pařížských hasičů Jean-Marc Fournier totiž kvůli záchraně posvátných relikvií neváhal spolu s místními hasiči vpadnout do pekla hořící katedrály Notre-Dame.

Nejvýznamnějšími předměty, které se mu podařilo z Notre-Dame odnést, byla trnová koruna, kterou měl mít Ježíš na hlavě během ukřižování, a Nejsvětější svátost oltářní.

„Otec Fournier je skutečný hrdina. Při cestě do katedrály neprojevil žádný strach a postaral se o to, aby byly relikvie v bezpečí,“ citují člena záchranných služeb Sky News.

Zmíněný kněz mimochodem také pomáhal v Bataclanu po nechvalně známém teroristickém útoku na Paříž z 13. listopadu 2015, kterému padlo za oběť 89 nevinných lidí. Kněz se měl na místě modlit za duše obětí a utěšovat zraněné či rodinné příslušníky nebožtíků.

Otec Fournier má za sebou mnohé zkušeností z nebezpečných situací. V roce 2004 se připojil k armádním složkám a dalších 7 let strávil cestováním s armádou po celém světě. V Afghánistánu přežil útok, během kterého zemřelo 10 vojáků.

Domů
Sdílet
Diskuse