Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2019 11:41
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Počítačové hry budou olympijským sportem, tvrdí nejznámější streamer Ninja

TECH E-SPORT
Uložit Uložené

Podle něj je to jen otázkou času. Řekne si o to mladá generace.

Elektronické sporty, tedy turnaje v multiplayerových počítačových hrách, jsou nepochybně obrovský byznys. Svědčí o tom například poslední Světový pohár ve Fortnite, kde se rozdělovalo 30 milionů dolarů. Příliš přitom nezaostávají ani ostatní hry.

Doporučeno
Hrají hry a vydělávají miliony. Streamování na Twitchi živí tisíce mladých lidí Hrají hry a vydělávají miliony. Streamování na Twitchi živí tisíce mladých lidí 7. září 2019 8:39

Web TMZ Sports navíc cituje Ninju, jednoho z nejznámějších streamerů na platformě Twitch, který již přešel ke konkurenčnímu Mixeru. 

Ten říká, že je jen otázkou času, kdy se on-line hry dostanou až na Olympijské hry mezi atletiku, plavání, tenis a další fyzicky mnohem náročnější zápolení.

Počítačové hry budú olympijským športom, tvrdí najznámejší streamer Ninja
Počítačové hry budú olympijským športom, tvrdí najznámejší streamer Ninja Zdroj: Twitch.tv

„Podle mě je jen otázkou času, než to mladší generace, která fandí e-sportu a ráda sleduje hry, bude chtít. Pak to budou chtít i televizní společnosti,“ říká Ninja, který je také přesvědčen, že v této disciplíně bude dominovat zejména Jižní Korea a Japonsko, spolu s Brazílií, čímž narážel na velký počet hráčů Counter-Strike z této jihoamerické země. 

Ninja a reportér TMZ ale zapomínají na jeden důležitý fakt. Ačkoliv současné počítačové hry na nejvyšší profi úrovni určitě vyžadují nemalou dávku tréninku a talentu, ve většině z nich je stále ústředním tématem (virtuální) zabíjení protivníků.

Doporučeno
14letý chlapec si hraním Fortnite vydělal už 200 tisíc dolarů. Nabarvil si vlasy namodro a sledují ho i dospělí 14letý chlapec si hraním Fortnite vydělal už 200 tisíc dolarů. Nabarvil si vlasy namodro a sledují ho i dospělí 31. března 2019 9:27

Není tedy zcela jasné, jak by tento fakt zapadal do celé ideologie Olympijských her a zda by proti takové „propagaci násilí“ naopak Mezinárodní olympijský výbor ostře neprotestoval.

Domů
Sdílet
Diskuse