Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2017 22:27
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Úspěšný seriálový hit posledních týdnů 13 Reasons Why se dočká druhé série!

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Netflix oficiálně potvrdil přípravy druhé série.

O málokterém seriálu se v posledních dnech mluvilo tak živě jako o 13 Reasons Why (naši recenzi si můžete přečíst zde). Netflixu se podařil další zásah do černého. Dramatický seriál z prostředí střední školy se stal předmětem chvály, ale i kontroverze. Nevyhýbal se totiž temným tématům jako šikaně, znásilnění či sebevraždě. Hlavním hrdinou je 17letý Clay Jensen (Dylan Minnette), který prostřednictvím třinácti audiokazet zjišťuje, proč jeho spolužačka a kamarádka Hannah Baker (Katherine Langford) spáchala sebevraždu. Okamžitě po skončení posledního dílu začali fanoušci volat po pokračování a Netflix konečně oficiálně potvrdil přípravu druhé série.

Úspěšný seriálový hit posledních týdnů 13 Reasons Why se dočká druhé série!
Zdroj: Netflix

Původně se s ní příliš nepočítalo, protože seriál vychází z románu Jaya Ashera, a ten je uzavřeným, celistvým příběhem. Přesto tvůrci nechali několik dějových linek pootevřených a po obrovském úspěchu a diskusích, které 13 Reasons Why vyvolal, již nic nestojí v cestě další sérii. Dokonce samotný autor předlohy se vyjádřil, že by velmi rád viděl pokračování osudů svých hrdinů (ačkoli žádný knižní sequel nevznikl). O ději zatím není nic známo, víme jen, že příběh by měl zkoumat „následky smrti Hannah Baker a začátek ostatních postav na jejich náročné cestě k zotavení a vypořádání se s tragédií.“

Uvidíme tedy, jak se tvůrcům podaří navázat a zda dokáží přijít se stejně zajímavým a pohlcujícím příběhem. Scénář opět napíše Brian Yorkey. Zřejmě se vrátí i drtivá většina postav. Co ale samotná Hannah? Zdálo by se, že její příběh je ukončen a není k němu více co dodat. Mladá Katherine Langford, která postavu ztvárnila, však získala za svůj výkon velké uznání kritiků i diváků. Je tedy pravděpodobné, že její Hannu v druhé sérii přece jen uvidíme. Samotný scenárista Brian Yorkey se před několika dny vyjádřil následovně: „Příběh Hannah je stále v mnohém neukončený. Ona sama je klíčovou částí jakékoliv další kapitoly tohoto příběhu a stále bude jeho středem.“ Premiéra druhé série by se měla uskutečnit někdy v průběhu roku 2018.

 

Domů
Sdílet
Diskuse