Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
24. dubna 2020 10:22
Čas čtení 6:06
Dominik Vetrák

10 nejlepších filmů, které se odehrávají v jednom pokoji nebo domě

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Tyto filmy se odehrávaly v několika místnostech nebo uzavřených prostorách, domech či dokonce v autě.

Během karantény sledujeme řadu filmů a seriálů, hledáme v nich únik ze současné reality. Možná tak ale přicházíme o kvalitní počiny, které z takové atmosféry právě těží. Jde o minimalistické projekty odehrávající se v několika lokacích, natočeny byly za levný peníz a podobně.

Společným znakem je, že nevyužívají drahé natáčecí placy. V dnešním článku se podíváme na 10 skvělých filmů, jejichž děj se odehrává v jedné místnosti, domě či objektu (alespoň z větší části).

Doporučeno
10 + 1 nejlepších filmů od Netflixu: Oscaroví vítězové, zábavné akční filmy a nezapomenutelné příběhy 10 + 1 nejlepších filmů od Netflixu: Oscaroví vítězové, zábavné akční filmy a nezapomenutelné příběhy 5. dubna 2020 8:46

1. The Room – 2015 (r.  Lenny Abrahamson)

Brie Larson (Joy) si za roli odnesla v roce 2016 svého prvního Oscara. Stejně jako malý Jacob Tremblay (Jack) v roli jejího syna Jacka, i ona byla úžasná. Snímek se zaměřuje na matku a syna, kteří jsou uvězněni v místnosti a nikdy z ní nesmí vycházet ven.

Joy totiž už 7 let vězní Nick v zamčené místnosti. Pro malého Jacka je tento pokoj jeho celým světem. Nezná nic mimo něj a všechno, co ví o světě mimo pokoj, je pro něj fikce. Neuvědomuje si tedy, co ho tam venku čeká.

Matka to před ním drží jako tajemství. Bojí se, co by to s dítětem udělalo. Oběma se podaří uprchnout, ale ani jeden z nich není připraven žít život mimo 4 stěn. Joy byla mimo realitu 7 let a Jackovi se právě obrátil celý život a svět naruby. Jde o nesmírně citlivé, famózně zahrané a emotivní drama, které bys neměl vynechat.


2. Panic Room – 2002 (r. David Fincher)

Jodie Foster v thrilleru společně s malou dcerou (mladá Kirsten Stewart) nastěhují do nového bytu, v němž objeví tajnou místnost sloužící na ochranu – tzv. panic room. Tu následně využijí ve chvíli, kdy je přepadnou zloději, kteří se snaží dostat do sejfu. Uhodl jsi správně, nachází se přesně v té místnosti, kde se ženy ukrývají.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 83488 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse