Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2020 6:58
Čas čtení 0:35
Viktor Kniš

100letá Slovenka překonala koronavirus

NEWS KORONAVIRUS SLOVENSKO
Uložit Uložené

Rekordmanka Júlia z východu Slovenska se stále raduje ze života. Její onemocnění mělo jen lehký průběh.

Slovensko má rekordmanku, která může být nadějí pro mnohé starší lidi, kteří se nakazí koronavirem. Paní Júlia z domova důchodců překonala onemocnění covid-19 ve věku 100 let, informuje TV JOJ. Spolu s dalšími důchodci se nakazila v domově sociálních služeb v obci Rokytov pri Humennom.

„Bylo to těžké, mezi těmi příjemci, kteří byli pozitivní, byla i paní Júlia, ale naštěstí měla lehký průběh,“ řekla televizi ředitelka zařízení Diana Čičváková.

Navštívit ji po dlouhých týdnech přišly i její děti, zároveň jí při této příležitosti zaměstnankyně zařízení zorganizovaly i malý folklorní koncert, neboť paní Julie má v oblibě zpěv a tanec.

„Přestože byla pozitivní, tak ona je stále plná optimismu, je pozitivně naladěná. Přináší nám radost do života,“ dodala Čičváková. Důchodkyně její slova potvrdila, když si do mikrofonu zazpívala.

Onemocnění covid-19 je zvláště nebezpečné pro starší lidi a také ty, kteří mají další přidružená onemocnění. I proto je tento případ ze Slovenska výjimečný.

Domů
Sdílet
Diskuse